Remek programok vármegyeszerte

2023.10.02. 11:16

Kiállítások, koncertek világnapokhoz kapcsolódóan

Az Országos Könyvtári Napok és a Zene Világnapja kapcsán megannyi program várja majd a vármegye több pontján az érdeklődőket hétfőn.

Kemma.hu

Könytári nap Esztergomban

Az Országos Könyvtári Napok keretében hétfőn 17 órától a Helischer József Városi Könyvtárban a Legendás filmek, legendás helyszínek című könyvet mutatják be. Az előadó Cserteg István, a könyv szerzője, a vendég pedig Varga Ágota, Komárom-Esztergom Vármegye Príma Díjasa, Balázs Béla-díjas producer, forgatókönyvíró, filmrendező lesz.

Ingyenes kamarakoncert Lábatlanon

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar 2023-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A jubileum alkalmából művészeik országszerte – 100 helyszínen – ingyenes kamarakoncertekkel ajándékozzák meg a közönséget. A zenekar klarinétszólama lép fel október 2-án az Országos Könyvtári Napok keretében a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtárban. A koncerten négy klarinétművész, Tönköly József, Németh József, Szatmári Zsolt és Salamon György játékát hallhatják a zenebarátok.

Vándokiállítás, előadás Tatabányán

Hétfőn, az Országos Könyvtári Napok tatabányai programjainak keretében 16 óra 30 perckor Fekete István-vándorkiállítást nyitnak. A Móra Könyvkiadó Titkos kalendárium című tárlatát Kántor Péter gimnáziumi tanár nyitja meg. 17 órakor Csak a könyv kapcsol múltat a jövőbe címmel Szalaváry Miklós res­taurátor előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Itt hirdeti meg a könyvtár a Könyv-Érték-Tár örökbefogadási akcióját, melynek keretében a Tatabányai Rotary Clubbal közösen adománygyűjtés indul a helyi muzeális dokumentumok restaurálásának finanszírozására.

A zene világnapja Komáromban

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanárai és diákjai közös öröméneklésre várják az érdeklődőket hétfőn 13 óra 30 perckor a Szabadság térre. A rendezvényen közreműködnek még a budapesti XIII. kerületi Herman Ottó Általános Iskola diákjai, illetve a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Ugyancsak Komáromban, 9 óra 30 perctől hangszerbemutató koncert lesz óvodásoknak az Egressy-teremben. Ugyanitt 18 órától a zenei pályán tanuló volt növendékek adnak gálahangversenyt.

Muzsikával jászanak Kocson

Játsszunk a zenével címmel Bánhídi Ágnes zenepedagógus tart foglalkozást hétfőn 16 órától a kocsi faluházban. A rendezvényre elsősorban óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyerekeket várnak. A zene világnapjához kapcsolódó program 17 órakor felnőttek részvételével folytatódik.

Hangverseny a zeneiskolában Esztergomban

A Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola a zene világnapja alkalmából tart hangversenyt hétfőn 17 órától a Reményi Károly-hangversenyteremben. A rendezvényen a zeneiskola növendékei és tanárai adnak műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában