Becsavarodott ex

2 órája

Durva zaklatásnak volt kitéve a magyar rénszarvasbébi

A zaklatás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság jogerős döntést hozott azzal a nővel és férfival szemben, akik a nő volt élettársát háborgatták. A nő kérésére a férfi nyomkövetőt szerelt a sértett kocsijára.

Kemma.hu

A zaklatóvá váló nőnek és az ügy sértettjének élettársi kapcsolata 2018-ban megszakadt, amit a nő nem tudott elfogadni, ezért – az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint, és mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk – 2022. év nyarától 2024. március elejéig az Esztergomhoz közeli községben lakó sértett tiltása ellenére is, vele a kapcsolat felvételére törekedett minden lehetséges módon. A nő személyesen, interneten, levelezés útján és telefonon keresztül is próbált kapcsolatba lépni az exével, amivel a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott. Az egész ügy kísértetiesen hasonlít a Baby Raindeer, magyarul Rénszarvasbébi című sorozatban történtekre.

Young,Woman,With,Glasses,At,The,Wheel,Of,The,Car. zaklató rénszarvasbébi
Hívogatta, írt neki, a kocsiból kémkedett a nő a magyar rénszarvasbébi után
Forrás:  Shutterstock

A nő összesen 106-szor hívta telefonon a sértettet, illetve üzent neki sms-ben, volt, hogy egy nap többször is kereste.  Miután a sértett a hívásokat nem fogadta, a nő hetente leveleket küldött, amelyekben szintén a kapcsolatuk felélesztésére törekedett. Sőt, többször hívatlanul megjelent a férfinél, kérte őt, hogy béküljenek ki. Máskor a közelben leparkolt az autójával, és a megfigyelte a férfit. Ilyen alkalom éjjel is előfordult.

A nő az exe új barátnőjének is írt levelet, amiben „figyelmeztette” őt, hogy vigyázzon a férfival. Fotót is készített az új barátnő házáról, és azt a barátnő és fia fényképével együtt elküldte levélben a férfinak, jelezve, hogy figyelemmel kíséri a magánéletét.

Más levelekben a nő felsorolta a férfinak, hogy az az elmúlt napokban pontosan milyen címeken járt. De még ez sem volt elég neki.

A nő 2022 októberében egy nyomkövető eszközt szereltetett fel akkori barátjával a sértett közterületen parkoló autójára, aminek segítségével egy applikáción keresztül figyelemmel kísérte az exe mozgását. A férfi a házát árulta, a nő pedig arra is rávette akkori barátját, hogy érdeklődést színleljen, telefonon többször is  időpontot egyeztessen a másik férfival, de a megbeszélt találkozókra ne menjen el.

A bíróság a nővel szemben tárgyalás nélkül 600 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, míg férfival szemben az október 1-jei előkészítő ülésen hozott határozatával 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bírósági döntés jogerős – tájékoztatozz Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában