Bányásznap

2023.09.01. 17:53

Bányásznapi megemlékezés: Tatabányán a vízbányászok még mindig 250 méter mélyen dolgoznak +fotók

Pénteken, hagyományosan a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban tartotta az ÉDV Zrt. a bányásznapi megemlékezést.

Kemma.hu

A Szolgálati Oklevéllel jutalmazottak, akik 10, 15, 20, és 45 éve dolgoznak a cégnél

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. K.

Magyarországon gyakorlatilag megszűnt a mélyművelésű bányászat, de Tatabányán a vízbányászok még mindig 250 méter mélyen dolgoznak. Az ünnepségen Kis Gergő üzemvezető elmondta, hogy a XV/A bányaüzemük immár 50 éve szolgálja a környék folyamatos vízellátását. Köszönetet mondott a volt, és jelenlegi kollégáknak, kiemelve az összetartó csapatszellemet. Szeretnének minél több fiatalt bevonni ebbe a felelősségteljes munkába, motiválni és segíteni szakmai fejlődésüket.

A megjelenteket Szűcsné Posztovics Ilona, polgármester is köszöntötte, kiemelve, hogy milyen fontos a vízbányászok munkája. Ellátják egészséges, tiszta vízzel, éltető energiával a várost, és a környező településeket. Az ünnepség végén Szolgálati Oklevéllel jutalmazták a cégnél dolgozó 10, 15, 20, és 45 éve dolgozókat.

Ezt követően a Bányász sírok koszorúzásánál folytatódott az eseménysorozat az Újtelepi temetőnél, amit a 73. Bányász és 31. Villamos napi ünnepség követett, mely egy zártkörű rendezvény volt a Tatabánya Erőmű Kft. rendezvénytermében. Utána a Vértanúk terén megkezdődött a Térzene és a központi ünnepség, végezetül pedig este 6 órától koszorúzásra került sor a Bányász emlékműnél az Alsógallai József Attila Művelődési Háznál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában