A gumiknak annyi!

2023.07.09. 11:12

Csikorogva koptak a kerekek a 3. Add a kezed! jótékonysági rendezvényen +fotók

Csikorgó, füstölgő gumikkal köröztek a kocsik a sárisápi kaolinbányánál szombaton, ahol immár harmadik alkalommal rendezték meg az Add a kezed! Jótékonysági Motor-Autó Kiállítás és Zenei Fesztivált. A tűzoltó és betyárbemutató mellett neves előadók szórakoztatták a közönséget.

Walczer Patrik

Jótékony céllal koptak a gumik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

– Hát annak a guminak annyi! – szólalt meg egy huszonéves fiatal a kordon mögül, miközben az egyik Lada jobb hátsó abroncsa cafatokra szakadt. Aztán lengett a kockás zászló, begördült egy újabb drift taxi, a telefonok, fényképezőgépek pedig újra magasba emelkedtek.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) jóvoltából fentről is megcsodálhattuk a köröző kocsikat, ugyanis bárki kipróbálhatta az emelőkosaras utánfutót. A lánglovagok látványos szituációs tűzoltási bemutatót is tartottak, az egység egy hatalmas lángokkal égő járművet oltott el.

Jóra fordul minden forint

A hivatalos megnyitón Ábrahám Zoltán, a rendezvény egyik szervezője köszöntötte a jelenlévőket, majd Pup Attila, a terület tulajdonosa, társrendező hangsúlyozta: a rendezvényen mindenki szíve, jóakarata szerint adakozik. Említette, hogy a sárisápi Juhos családot évekkel ezelőtt nagy tragédiák érték, a három gyermek édesanyjukat és édesapjukat is elvesztette, a nagymamájuk neveli őket.
A bevétel egyik részét nekik, a másikat pedig a kómában lévő és németországi műtétre váró Szilágyi Richárd raliversenyzőnek ajánlották fel. Végül megköszönte a partnereknek és az önkormányzatoknak a számtalan segítséget.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke elmondta, hogy Esztergomban, Szentgyörgymező városrészben nőtt fel, ahol a Szent Rita Fogyatékosok Otthona működik, így pontosan tudja, hogy milyen érzés, ha valaki segítségre szorul. Másrészt korábbi daganatos betegsége is rávilágította a figyelmét arra, hogy önzetlenül segítenie kell a jótékonysági megmozdulásokat. Hoffer Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rally szakágvezetője Erős Gáborhoz hasonlóan méltatta a szervezőket, majd két értékes ajándékot ajánlott fel licitre.

A Pup Attila és Társai Kft., a Rallysta csapat, az RHS DJ Team és a BuHiDo Racing közös, estig tartó rendezvényére mintegy háromezren látogattak ki és mintegy kétszáz utcai, és különleges versenyautót, illetve számos motorkerékpárt tekinthettünk meg. A helyszínen meg lehetett vásárolni többek között az Irmák Nonprofit Kft. esztergom-kertvárosi intézményének lakói által készített kézműves alkotásokat is. A fiatalokat a járműkiállítás és bemutatók mellett ugrálóvárral is várták. Este fellépett Köllő Babett, a program háziasszonya, majd Jolly és DJ Dominique és végül az RHS DJ Team felelt a hangulatért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában