Amerikai álom

2 órája

Muhari Eszter lubickol a népszerűségben

A TSC büszkesége lassan már egy hónapja visszautazott Amerikába. Az olimpiai bronzérmes párbajtőröző Muhari Eszter nem csak Magyarországon, hanem a tengerentúlon is nagyon népszerű.

Luter Márk

Az olimpiai bronzérmes Muhari Eszter számára Párizs után sem állt le az élet. A Tatabányai Sport Club eredményes vívója alig pár héttel azután, hogy remekelt az ötkarikás játékokon, augusztus végén már az Amerikai Egyesület Államok felé vette az irányt. A párizsi olimpia első magyar érmese szeptemberben folytatta gazdasági tanulmányait.

Az olimpiai bronzérmes Muhari Eszter a Notre Dame egyetem előtt pózol
Az olimpiai bronzérmes párbajtőröző Muhari Eszter a Notre Dame egyetem előtt pózol
Fotó: Aradvári László / Forrás: Nemzeti Sport

Muhari Eszter december után visszatér Amerikába

A 22 éves élsportoló fél év kihagyás után a Notre Dame Egyetemen folytatja felsőoktatási tanulmányait. A Nemzeti Sport tudósítója, Aradvári László által Eszter amerikai életébe kaptunk betekintést.

A tatabányai vívólány elmondása szerint több mint ezer üzenet érkezett a postaládájába, de még mindig nem ért a végére.

Nem csak hazánkban, hanem a tengerentúlon is rendkívül népszerű a párizsi olimpia első magyar érmese, akivel rengeteg szelfit készítettek a Notre Dame amerikaifutball-mérkőzésére igyekvő rajongók, akik 80 ezren vannak! Vármegyénk büszkesége a helyi amerikaifutball-csapat mérkőzéseire a VIP-szektorban van meghívása.

Egyetemi csapattársai az első edzés után meglepték egy óriási, névre szóló, gratuláló felirattal díszített tortával. 

Elmondása szerint azért választotta a Notre Dame egyetemet, mert ennek az intézménynek van a legjobb vívóprogramja az USA-ban. A TSC kitűnősége az Indiana államban található, mintegy 100 ezer lakosú kisvárosban, South Bend-ben tanul.

Az idei célokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a hamarosan kezdődő versenyszezonban inkább az egyetemre fókuszálna. Hozzátette, szeretné folytatni a mentális tréningeket is, úgy véli, hogy a győzelmet sokkal nehezebb feldolgozni, mint a vereséget.

Zárszóként hozzátette, alig várja, hogy kicseréljék a díjátadó óta eléggé megkopott érmét. Megfogadta, hogy az új medált nem fogja körbeadni, hátha úgy nem kopik el.

 – Vigyáznom kell rá, hiszen csak négy év múlva lesz újabb lehetőségem pótolni. Talán egy csillogóbbal… 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában