Nagy lépés

2 órája

Olyan motiváló a Millió lépés program Óvárosban, akár a papírgyűjtés

Verseny indult hétfőn a régi Ságvári Általános Iskolában. Már most sokan csatlakoztak a Millió lépés országos akcióhoz, bár a testnevelők és az osztályfőnökök szüntelenül hirdetik a programot. Nem csoda, hiszen egyszer már nyertek.

Kemma.hu

Szeptember 23-án, azaz két napja indult a Millió lépés az iskoládért országos program Új tanév-új kihívás mottóval. Tatabányán az Óvárosi Általános Iskola máris nevezett, hogy az oda járó diákok forintokká tudják alakítani lépéseiket iskolájuk számára.

Millió lépés az iskoládért
A Millió lépés az iskoládért tavalyi versenyen egy új pingpongasztalt nyert az Óvárosi Általános Iskola
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Szinte már olyan, mint egy verseny – mondta Saller-Molnár Kata, az egyik tatabányai iskola tanítója, aki szerint már 12 osztály csatlakozott, csaknem 100 diák. Úgy fogalmazott, a lépésszámlálásnak egyfajta közösségteremtő ereje is van. – Olyan sikere van az akciónak, mint a papírgyűjtésnek – tette hozzá és azt is, hogy az intézményben dolgozó testnevelőtanárok és az osztályfőnökök népszerűsítik a december 8-ig tartó programot. Ez az időintervallum, tehát körülbelül 2,5 hónap áll rendelkezésre ahhoz, hogy a tatabányai óvárosi iskola diákjai elérjék a 4 millió 134 ezer lépést. A tatabányai iskola a program kezdete óta rendszeresen nevez, évente mindkét (tavaszi-őszi) alkalomra. Jól tudják, érdemes nevezni: tavaly például egy pingpong asztalt nyertek a versenyen.

De mi is ez pontosan? Létezik egy MillióLépés nevű applikáció, aminek letöltése után regisztráció szükséges. A program minden mozgást lépéssé alakít, és 7 Kékkör-táv után egymillió forintot kaphatnak az iskolák. A program számtalan előnnyel bír: mozgásra ösztönöz, egészségesebb életmódhoz segít, közösséget teremt, motiválja a gyerekeket egy jobb ügy érdekében, nem utolsó szempont, hogy saját magukért és iskolájukért tehetik mindezt. Az idei akciót a műsorvezető, Till Attila is népszerűsíti.

A millió lépés valójában egy nagy

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 2021 óta szervezi különböző céllal és résztvevői körrel a Millió lépés programot. Az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával ez hazánk legnagyobb, mozgásra ösztönző programjává vált, a júliusig befutó adatok szerint 408 ezren gyűjtötték a lépéseket. A 77 napon át zajló tavaszi fordulóban a résztvevők összesen 64 milliárd lépést tett meg, ami hozzávetőlegesen 45 millió kilométernek felel meg.

A kampányban 722 iskola teljesítette a távot. A kihívást sikeresen teljesítő, de a programban korábban még nem nyertes iskolák között sorsolták ki a százszor egymillió forintot, amit sporteszközök beszerzésére fordíthatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában