Világbajnokság

2 órája

Ausztriában taroltak a Kisbéri Bakancsosok

Idén Ausztriában Filzmoosban tartották a 21. túra világbajnokságot. Hazánkat a versenyen egyedülállóan a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága képviselte. A csapat a 10 helyen végzett.

Kemma.hu

A túrák szerelmeseit ezúttal Filzmoosba csábította a Természetjáró Világbajnokság. Szeptember 19-21 között a világ minden pontjáról érkeztek Ausztriába. A versenyzők három napon keresztül megállás nélkül rótták a kilométereket. A világbajnoki címet az a csapat hozhatta el, aki a legtöbb összesített kilométert tette meg. A Kisbéri Bakancsosok a 10 helyen végeztek.

A Kisbéri Bakancsosok az előkelő 10. helyen végeztek
A Kisbéri Bakancsosok az előkelő 10. helyen végeztek
Fotó: Koródi Anita / Forrás: facebook/Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága

Taroltak a Kisbéri Bakancsosok

A világversenyre 15 országból érkeztek csapatok. Magyarországot egyedülálló módon a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága képviselte. A 26 főből álló csapat az előkelő 10. helyen végzett összesített 1033 kilométerrel. Ez azt jelenti, hogy a három nap alatt a csapat tagjai átlagosan 13 kilométert sétáltak naponta. A csapat tagjai Kisbért,Ászárt, Hántát, Bábolnát, Mórt, Velencét, Rétalapot, Bakonyszombathelyet, Bakonysárkányt és Nagyveleget képviselték. Az első helyet a Bosnyák csapat vihette haza. A címvédő csapat 180 fője több mint 9000 kilométert tett meg a három nap alatt.

A csapat Ászár városát is képviselte
A csapat Ászár városát is képviselte
Fotó: Koródi Anita / Forrás: facebook/Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága

A Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága idén második alkalommal startolt a versenyen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában