Baleset

2 órája

Sokallja a büntetést a sofőr, akinek figyelmetlensége miatt 4 vétlen sérült meg az úton

A bíróság a férfit 288 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 9 hó közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, akinek a sebességtúllépése miatt bekövetkezett balesetben négyen sérültek meg.

A bíróság a férfit 288 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 9 hó közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész az elkövető terhére, súlyosítás végett, hosszabb időtartamú járművezetéstől eltiltás érdekében, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – adta hírül a Tatabányai Törvényszék hivatalos oldalán

A vádirat szerint a férfi 2023. július 4-én az autójával Oroszlányból Pusztavám felé, négy utast szállított. Az adott úton 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, emellett „Egyenetlen úttest” jelzőtábla van kihelyezve. Az elkövető a gépkocsit 46-51 kilométer/órás sebességgel vezette, amikor egy útkanyarulatban elvesztette járműve felett az irányítást. Autójával ekkor átsodródott a másik sávba, és nekiütközött a vele szemben szabályosan érkező autónak. A vétlen sofőr három utast szállított.

A baleset következtében a vétkes sofőr egyik utasa három hónap alatt, további egy utasa valamint a vétlen sofőr két utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában