Sorozat

3 órája

Komáromi produkcióval írt történelmet Csuja Imre: fotókon a vetítéssel megspékelt közönségtalálkozó

Október 14-én, hétfőn tartották az első szlovákiai magyar sorozat, a Pressburg vetítésével egybekötött közönségtalálkozóját az észak-komáromi Szinnyei József Könyvtárban. A meghívott vendégek közt volt Csuja Imre Jászai Mari-díjas magyar színművész is, aki a sorozatban is fontos szerepet kapott.

Kemma.hu

Nagy sikert aratott Szlovákiában az idén ősszel műsorra tűzött sorozat, a Pressburg, melyben egy felvidéki magyar fiú és egy szlovák lány szerelmét ismerhetjük meg a szlovák-magyar kapcsolatokon, valamint a felvidéki magyarság helyzetén keresztül. 

A sorozat nem csak azzal lett úttörő, hogy ez lett az első szlovákiai magyar tévésorozat, hanem azzal is, hogy három nyelven is beszélnek benne a szereplők (magyarul, szlovákul és németül is). Ráadásul a Pressburg rendezője és készítője is magyar, az észak-komáromi születésű Molnár Csaba. Így nem volt kérdés, hogy a komáromi Szinnyei József Könyvtár Vasmacska Filmklubja adjon otthont a széria közönségtalálkozójának.

Az esemény rengeteg embert érdekelt, hiszen több mint 100 ember gyűlt össze a könyvtár termében, ahol levetítették a tévésorozat legutóbbi, hatodik részét. Ezt követte egy exkluzív beszélgetés, amin a közönség egy órán át faggatta a meghívott vendégeket: a sorozat szereplőit, Csuja Imrét és Molnár Xéniát, valamint a producerrel, Forgács Attilával. A főszereplő Matusek Attila betegség miatt végül nem tudott ott lenni az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!