Családon belüli

3 órája

Merőkanállal, csőfogóval verte a feleségét

Október 8-án, előkészítő ülésen tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki 5 éven keresztül tartotta testi és lelki terrorban a feleségét. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi a 2017. áprilisától 2022. augusztus 11-ig rendszeresen szidalmazta és verte a feleségét, befogta a száját, a szóváltások során megpofozta. A férj 2020 nyarán például egy csőfogóval ütött rá a nő fejére, ami attól vérezni kezdett. A nő azonban nem ment orvoshoz az eset után.

A férj féltékenységből adódóan 2022. július 2-7. között több alkalommal ököllel fejen, fém merőkanállal  pedig a karján és a térdén ütötte a nőt, és égő cigarettát nyomott a lábához. A nő ezektől nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

A bántalmazások elől az asszony a gyermekeivel együtt a testvéréhez menekült 2022. június 7-én, ám pár nap elteltével Budapestről visszaköltözött a férjéhez az esztergomi járásba.

A veréseknek azonban nem lett vége. A férfi továbbra is bántalmazta a nőt: mindkét vállán megharapta, többször pofon ütötte, ököllel fejen, arcon ütötte. A bántalmazások következtében az aszony nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás módja alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb sérülés bekövetkezésére.

A vádlott kontójára írható továbbá, hogy a 2022. augusztus 12-én, valamint a 2023. május 24-én történt rendőri intézkedéseket megelőzően kábítószert szerzett meg és fogyasztott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában