Drog

3 órája

Ebben a fészerben termesztette a kábítószert a kiskertész, aki korábban embert is ölt

A termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a bíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki fészerben termesztette a kábítószert.

Kemma.hu

A Komáromi Járásbíróság a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján hozott elsőfokú ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki a lakóhelyének hátsó udvarán álló fészerben ültetett és nevelgetett indiai hasis kendert – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. A férfi büntetett előéletű.

A fészerben termesztette a kábítószert, börtönbüntetésre ítélte a bíróság drog kisbér
A vádlott korábban embert is ölt, most kábítószer birtoklás miatt ítélte el a bíróság
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi 2022.  augusztusától a lakóhelyének hátsó udvarán lévő fészerben magokat ültetett el, és a kifejlődő növényeket rendszeresen öntözte, a virágból nyert hajtásokat klónozta, azaz lemetszette, a hajtásokat egyesével elültette és gyökereztette, azért, hogy kábítószert termesszen.

A magvakból 16 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság 2023. február 23-án lefoglalt. A nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalta.

A férfi büntetett előéletű, őt legutóbb a bíróság halált okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből kedvezménnyel szabadult, a szabadságvesztés 2023. június 29. napján lett volna kitöltöttnek tekintendő.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, a termesztéshez használt eszközöket és kábítószert elkobozta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, védő és elkövető tudomásul vette, így az jogerőssé vált – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

A fészerben termesztette a kábítószert, börtönbüntetésre ítélte a bíróság drog kisbér
Ebben a fészerben termesztette a kábítószert
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában