Lopás

3 órája

Nem bírt leállni az enyveskezű: laptop mellé kellett az 1 kiló fasírt is

Nem is mérlegelt a notórius tolvaj, mindent vitt, amit csak látott. Egy esetben egy kis sertéscomb és fasírt is megtetszett neki.

Kemma.hu

Lopás és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében ismételten indítványozta annak az elkövetőnek a letartóztatása meghosszabbítását, aki kétszer Tokodon, egyszer Dorogon, kétszer Tokodaltárón követett el lopásokat 2023. október 26. és idén május 19. között. 

Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a letartóztatás november 29-ig történő hosszabbítására tett indítványt. A letartóztatás meghosszabbítása tárgyában az Esztergomi Járásbíróság ülés tartása nélkül fog határozni. A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2024. május 29-én egy hónapra rendelte el, majd azt 2024. szeptember 29. napjáig meghosszabbította.

Az elkövető 2023. október 26-án egy tokodaltárói ingatlanba a postaládában elhelyezett bejárati kulcs használatával ment be, és onnan 66 ezer 500 forint értékben vitt el mobiltelefont, telefontöltőt, laptopot, szeletelt sertéscombot és 1 kilogramm fasírtot. A férfi 2023. november 9-én szintén Tokodaltárón a szúnyoghálót letépve bement egy házba és onnan egy 130 ezer forint értékű televíziót tulajdonított el. 

2023. december 4-én egy tokodi ingatlanból egy 200 ezer forint értékű laptopot, és egy 250 ezert forint értékű játékkonzolt vitt el. Egy sértett dorogi játszótéren felejtett hátizsákját is magával vitte a férfi, és az abban talált bankkártyával sikertelenül kísérelt meg készpénzfelvételt. Az elkövető egy másik esetben Tokodon az utcán kikapta a sértett hóna alól annak pénztárcáját, és elszaladt a benne lévő 100 ezer forint és 200 euró készpénzzel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában