Prevenció

2 órája

Az autómentes nap megmozgatta a kicsiket és nagyokat egyaránt

A balesetmegelőzés céljából létrejött programokon nem csak a gyerekek tanulhattak vármegyén rendőreitől, de a felnőttek is részesülhettek a kihívásokban.

Kemma.hu

Sorra érkeztek a kerekezők a vármegyei rendőreink standjához az autómentes napon - olvasható hivatalos Facebook-oldalukon. A tatabányai Vértes Agorája előtt a kerékpáros ügyességi pályát jellemzően saját biciklikkel teljesítették kicsik és nagyok. A balesetmegelőzési kollégákkal akár többször neki lehetett indulni a legnehezebb szakaszoknak. A gyakorlásnak pedig meg is lett az eredménye. Volt, aki először félve tekert végig az akadályokkal, bójákkal, mesterséges kátyúkkal „tarkított” úton, többször is megállva, végül pedig már egyedül, magabiztosan teljesítette a pályát.

Láthatósági eszközök, a bicikli kötelező tartozékai szerepeltek az ajándékok között. Bűnmegelőzési munkatársaik az ittas közlekedés veszélyeiről és a kiberbiztonságról beszélgetett a résztvevőkkel. Szóba került még a kerékpárlopások megelőzése csakúgy, mint a járgányok regisztrációja. A programon a rendőrség a Biztonság Hete kampány keretében vett részt, továbbá munkatársaik jelen voltak a kisbéri Gyöngyszem Óvodában és a Petőfi Sándor Általános Iskolában is. Utóbbi helyszínen kerékpáros ügyességi pályán tesztelhették le a tanulók tudásukat. Esztergomi kollégák a Széchenyi téren várták az érdeklődőket interaktív programmal, amelynek fókuszában szintén a biztonságos közlekedés állt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában