Niké Liga

2 órája

A második félidőben veszítette el a mérkőzést a KFC Komárom

Augusztusról elhalasztott meccsel folytatódott a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság. A Niké Ligában szereplő KFC Komárom csapata a második játékrészben veszítette el a három pontot, miután hazai pályán 2-1-re kikapott a Ruzomberok ellen.

Kemma.hu

Kedd este korábbról bepótolt mérkőzést játszottak Komáromban. A saját szurkolótábora előtt játszó KFC Komárom 2-1-re kikapott a Ruzomberoktól a szlovák bajnokság negyedik fordulójában.

A KFC Komárom saját közönsége előtt kapott ki a Rózsahegytől
A KFC Komárom saját közönsége előtt kapott ki a Rózsahegytől
Fotó: Stefan Álló / Forrás: KFC Komárno/Facebook

A KFC Komárom sokáig előnyben játszott

A labdarúgó Niké Liga negyedik fordulójából bepótolt kedd esti mérkőzésen a KFC Komárom a Ruzomberok (Rózsahegy) ellen lépett pályára, amely a mérkőzés előtt az ötödik helyen áll a bajnokságban. Mivel a komáromiak a hatodik pozíciót foglalták el a ligában, rendkívül kiélezett találkozóra volt kilátás.

A Komárom az első félidőben feladta a leckét az európai kupaporondon is érdemi tapasztalatokat szerző ellenfélnek, miután a vendégek már a harmadik percben Matus Maly öngóljával vezetést szereztek. A Rózsahegy a második játékrész ötvenhatodik percében a cseh David Huf góljával kiegyenlített, majd a hetvenkilencedik percben a szlovák Samuel Lavrincik büntetőjével megfordította a találkozót.

Eredetileg a szlovák bajnokság negyedik fordulójában került volna sor erre az összecsapásra, de az ellenfél augusztusban még a Konferencia-liga selejtezőjében és rájátszásában szerepelt, a nemzetközi kupaszereplése miatt pedig a mérkőzés halasztását kezdeményezte a Szlovák Labdarúgó-szövetségnél, amelyet el is fogadtak.

Vincze István - Pilu sportigazgató együttese számára a folytatás sem lesz könnyű, hiszen az első osztályú alakulat vasárnap a második Zilina (Zsolna) otthonába látogat.

Labdarúgás, Niké Liga, 8. forduló.

KFC Komárom - Ruzomberok 1-2 (1-0)

Aranyosmarót, Stadion FC ViOn.

Komárom: Trefil – Sluka (Sliacky 60.), Rudzan, Pillár, Diviš – Tamás (Špalek 60.), Žák, Ožvolda (Németh 72.), Šmehyl – Špyrka (Bayemi 80.) – Voleský (Tóth 72.). Vezetőedző: Mikuláš Radványi

Gólszerzők: Malý (3. - öngól) illetve Huf (56.), Lavrinčík  (78. - büntetőből)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában