Leveleztek

2024.09.11. 06:18

Bepapíroztak a rabok: ez a fickó intézte a pszichoaktív anyaggal átitatott küldeményeket

A férfi szeptember 6-án szabadult más ügyben töltött szabadságvesztésből. A szabadulását követően azonban a nyomozó hatóság őrizetbe vette.

Kemma.hu

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki fogvatartása alatt szervezte a drog börtönbe juttatását. Az indítvány szerint, és mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi a büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó fogvatartottak közül 2019. és 2024. között vevőket szervezett be, annak érdekében, hogy azok pszichoaktív anyaggal átitatott papírt vásároljanak, fogyasztás céljából.

Mint arról korábban beszámoltunk, ezen vevők részére a pszichoaktív anyaggal átitatott papírlapok postai küldeményként érkeztek a büntetésvégrehajtási intézetbe. A postai küldeményeken a fogvatartottak által megadott kapcsolattartókat jelölték meg, mint feladók. A küldemények bejuttatását, illetve a pszichoaktív anyaggal átitatott papírlapok beszerzését egy nő, a férfi élettársa intézte.

A fogvatartottak vagy azok kapcsolattartói a nő által kezelt lakossági bankszámlára utalták a pszichoaktív anyaggal átitatott papírlapok ellenértékét, összesen több mint 4 millió forint összegben. Az ügyben az ügyészség indítványára a bíróság a férfi élettársának, és egy másik nőnek a letartóztatását július 26-án, illetve augusztus 9-én rendelte el, a két nő jelenleg is fogvatartásban van.

A férfi szeptember 6-án szabadult más ügyben töltött szabadságvesztésből. A szabadulását követően azonban a nyomozó hatóság őrizetbe vette. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. A végzést az ügyész és gyanúsított tudomásul vette, az végleges.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában