Biztonság

2024.08.05. 11:20

Új vezetője van a Dorogi Rendőrkapitányságnak

Új vezetője van a Dorogi Rendőrkapitányságnak. Dr. Bolehradsky Szilveszter végig járta a ranglétrát. 33 éve járőrként kezdett, most pedig a dorogi körzet rendőrkapitányaként kell helyt állnia.

Goletz-DeáK Viktória

Új rendőrkapitány került a dorogi rendőrség élére: Boross Zoltán László rendőr ezredes, Komárom-Esztergom vármegye rendőrfőkapitánya 2024. július 1-jei hatállyal Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőr alezredest bízta meg a Dorogi Rendőrkapitányság vezetésével. 

Új vezetője van a Dorogi Rendőrkapitányságnak. Dr. Bolehradsky Szilveszter végig járta a ranglétrát. 33 éve járőrként kezdett, most pedig a dorogi körzet rendőrkapitányaként kell helyt állnia.
Dr. Bolehradsky Szilvesztert nevezték ki Dorog új rendőrkapitányának 
Fotó: dorog.hu

A dorog.hu készített interjút az új kapitánnyal, aki még egyelőre ismerkedik az új beosztásával. 

Járőrből rendőrkapitány 

– Ez az időszak nagyon kevés volt arra, hogy igazán a dolgok mélyére lássak, ehhez legalább fél év szükséges. Az eltelt egy hónapban elsősorban a létszám helyzetről és az állomány összetételéről tájékozódtam, valamint megfigyeltem a kapitányság eddigi gyakorlatát. Ezt fogjuk a későbbiekben elemezni a kollégákkal és eldönteni, hogy maradjon változatlanul vagy szükséges némi módosítás. A Dorogi Rendőrkapitánysághoz tizenöt település tartozik, ellátogattam a polgármesterekhez is, ahol átbeszéltük a legfontosabb teendőket – magyarázta a kapitány, aki járőrként kezdte 33 évvel ezelőtt. 

– Tatabányán kezdtem meg a szolgálatomat 1991-ben járőrként, ahol 9 hónap után kerültem vizsgálóként a Bűnügyi Osztályra. Ott bejártam valamennyi munkakört (felderítő, nyomozó, vizsgáló), majd rövid ideig a  Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgoztam, ahonnan csoportvezetőként kerültem vissza Tatabányára. Itt 1999-ben bűnügyi osztályvezető lettem. 8 évig voltam ebben a pozícióban, ahol az utolsó 1,5 évben meg voltam bízva a kapitányság vezetésével is. Innen kerültem vissza 2007-ben a Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol az akkor megalakuló ellenőrzési szolgálatot vezettem. 2010-től 14 hónapot a Sínai-félszigeten voltam egy nemzetközi békefenntartó, megfigyelő csapat tagjaként. Ezután következett Komárom, majd Oroszlány, az utolsó majd egy évet pedig az ORFK-n, rendelkezési állományban töltöttem – sorolta korábbi beosztásait. A rendőrkapitány szerint minden hely más-más kihívást jelent. 

– Minden kapitányság más, minden helynek megvannak a maga sajátosságai. Komárom egy viszonylag összetett hely volt, ahol a két határátkelő, az M1-es autópálya, 1-es főútvonal, vasúti főútvonal, a külföldiek mozgása és a nagy átmenő forgalom adta a sajátosságot. Oroszlány egy kicsit eldugottabb volt, ott pedig az egyes dűlők szétszórtsága adta a kihívást. Doroghoz további tizenöt, kisebb-nagyobb település tartozik, közel van Esztergom és Budapest is, így ez is egy másfajta szemléletmódot igényel – vélekedett az alezredes.

A jövő tervei

Az új rendőrkapitány a következő időszak terveiről is beszélt.
– Célul tűztük ki magunk elé, hogy a lopások és a betöréses lopások nyomozás eredményességét javítanunk kell, talán ezt a két kategóriát mondanám, amire a közeljövőben jobban oda fogunk figyelni. Valamint egyes kül- és belterületeken, például a Bajna felé vezető úton vagy a 10-es úton a sebességtúllépés okoz problémát, ezekre a jövőben kiemelt figyelmet fogunk fordítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában