Bűnügy

2023.06.22. 10:17

Bedrogozva karambolozott a lopott autóval a férfi, bíróságon felelhet érte

Indítványt nyújtottak be a Tatabányai Járásbírósághoz az elkövető letartóztatásának az elrendelésére. Az ügyben június 23-án lesz bírósági meghallgatás.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványt nyújtott be a Tatabányai Járásbírósághoz az elkövető letartóztatásának az elrendelésére. Az indítvány szerint a letartóztatásra a terhelt eljárásban való jelenlétének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében van szükség. A járásbíróság az indítvány alapján az elkövetőt ülésen hallgatja meg június 23-án, azt követően hozza meg végzését – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mint azt korábban megírtuk, a rendőrség tájékoztatása szerint Szárligeten történt balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre június 20-án reggel. A járőrök megállapították, hogy egy személyautóval a vízelvezető árkon áthajtottak, majd kerítés falának ütköztek. Kiderült az is, hogy a gépkocsit nem sokkal előtte ellopták a Vasút utcából. Látható volt, hogy a sofőr képtelen volt a gépkocsiból kiszállni a bódult állapota miatt. Szakálla és az arca is fehér portól volt szennyezett.

A rendőrök megbilincselték a 36 éves román férfit, akit a Tatabányai Rendőrkapitányságra, majd egy egészségügyi intézménybe előállítottak. A vele szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett, továbbá felmerült az ittasság gyanúja is. A külföldit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene lopás, járművezetés bódult állapotban, valamint kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség még további szakértő bevonásával vizsgálja a büntetőeljárást. Az elkövetőt őrizetbe vették és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában