Balhé

2022.06.15. 18:48

Videón a tatabányai dohánybolt előtt mattrészegen bunyózó önjelölt utcai harcos

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint az ittas férfi 2021. november 28-án a tatabányai dohánybolt előtt belekötött egy másik férfibe. Amikor az illető visszakérdezett, agresszívan és szitkozódva megindult felé. A sértett bement az üzletbe, azonban a bejárati ajtót már nem tudta becsukni, mert azt az elkövető befelé nyomta, miközben fenyegetőzött.

Az agresszort a férfi és az egyik eladó tolta ki közösen az üzlet elé. Az elkövető ezután az ajtóban álló sértettet a karjánál fogva kirángatta az utcára, miközben veréssel és megöléssel fenyegette, a rántástól a bántalmazott a földre esett.

Az elkövető ekkor a földön fekvőt többször lendületből megrúgta, az egyik rúgásnál részegsége miatt elvesztette az egyensúlyát és ő maga is elesett. Ezután felállt, és a lábánál fogva húzta a földön áldozatát, aminek a dohánybolt egyik eladója vetett véget. 

A bántalmazás következtében sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a különös visszaeső férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, részletezte a megyei főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában