Embercsempészek

2022.03.31. 10:07

Drónos és kutyás üldözés Komáromnál az M1-esen: elszaladt az embecsempész

Az M1-es autópályán Komárom térségében állították meg azt a gépjárművet a rendőrök, amiben 17 illegális migráns utazott.

Forrás: police.hu

Egy hatósági jelzéssel felszerelt autót állítottak meg a rendőrök tegnap éjszaka az M1-es autópályán, Komárom térségében, adta hírül a police.hu. A sofőr, miután félreállt az autóval, kiugrott és elszaladt. A járőrök ezután további 17 férfit találtak az autóban, akik magukat afgán, indiai, és pakisztáni állampolgárnak vallották, jogszerű magyarországi tartózkodásukat semmivel nem tudták igazolni. Az intézkedés közben kiderült, hogy a járműre felszerelt magyar hatósági jelzések hamisak, a jármű valódi rendszáma pedig olasz.

A rendőrök az embercsempész felkutatását több egységgel, drónnal és szolgálati kutyával is megkezdték. Az illegális migránsokat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz,

Ugyanezene az éjszakán az M19-es autóúton is ellenőriztek egy olasz járművet, melyet egy 30 éves szerb sofőr vezetett. A férfit embercsempészés gyanúja miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, mivel minden jel szerint kapcsolatba hozható az M1-es autópályán történtekkel. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában