letartóztatás

2021.07.14. 12:56

Leültették az embercsempészettel vádolt nő felbújtóját (helyszíni fotók)

A férfi egy szerb-magyar kettős állampolgárságú nőnek segített szír migránsokat átcsempészni a határon. A bíróság lépett az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Komáromi Járási Ügyészség indítványa eredményes volt annak a szerb állampolgárságú, július 11-én őrizetbe vett férfinak az ügyében, aki egy nőt vett rá embercsempészetre. A Tatabányai Törvényszék arról számolt be, hogy a július 14-i ülésen, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés végleges.

Az indítvány szerint a szerb-magyar kettős állampolgárságú nő április 12-én 17 óra körüli időben, a magyar-szerb államhatár közelében, Kiskunhalas és Kalocsa között az általa bérelt személygépkocsiba felvett összesen hat szír állampolgárságú, Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes úti okmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett migránst, hogy őkett 500 euró/fő díjazásért a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítsa, annak jogellenes átlépése céljából.

A nő útközben telefonon tartotta a kapcsolatot a felbújtójával, megbeszélték a szállítás további részleteit és feltételeit, valamint a kihangosított készüléken keresztül a férfi a migránsokkal is beszélt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának járőrei április 12-én 19 óra 40 perckor, az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 63. kilométernél ellenőrizték a személygépkocsit, amelynek utas- és csomagterében megtalálták a hat embert.

A nő letartóztatását április 15-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság, majd augusztus 15-ig meghosszabbította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában