Időjárás

2024.08.13. 15:49

Kiadták a riasztást Komárom-Esztergomra: nagy zuhé lehet délután

Nemsokára jöhet a kis felfrissülés.

Kemma.hu

A HungaroMet kiadta kedd délután az elsőfokú, sárga riasztást egész Komárom-Esztergom vármegye területére a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Mint írták, ma a Dunántúl nyugati és északi részein néhol fordulhat elő zivatar, de az Északi-középhegység nyugati felében sem lehet teljesen kizárni a kialakulásukat. Éjszaka az északnyugati zivataros gócok lecsengését követően a nyugati, délnyugati határra sodródhat be kis eséllyel zivatar. Zivatarok környezetében előfordulhat erős, esetleg viharos széllökés (50-70 kilométer/óra), felhőszakadás-szerű csapadék (15-25 milliméter, lokálisan esetleg 30 milliméter), jégeső (jellemzően 2 centiméter).

Forrás: met.hu

Szerda napközben aztán leginkább a Nyugat-Dunántúlon és délnyugaton, majd az estébe hajlóan már a Dél-Alföld területén is előfordulhatnak zivatarok. Napközben a zivatarokat viharos széllökés (ált. 60-80 kilométer/óra), felhőszakadás-szerű csapadék (15-25 milliméter, lokálisan esetleg 30 milliméter), jégeső (jellemzően 2 centiméter) kísérheti. Az esti dél-alföldi gócok hevesek lehetnek, arrafelé helyenként erősen viharos (>90-100 kilométer/óra) széllökések, felhőszakadás (20-30 milliméterig), és nagyobb szemű (3-4 centiméterig) jégszemek is előfordulhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!