Időjárás

2024.08.08. 07:48

Kiadták a riasztást Komárom-Esztergomra: csúnya zivatarok lehetnek délelőtt

Esernyő legyen nálatok, ha készültök valahova.

Kemma.hu

A HungaroMet nemrég kiadta az elsőfokú, sárga riasztást Komárom-Esztergom vármegyére a heves zivatarok előfordulása miatt. Mint írják, ma délelőttig nyugat felől helyenként zivatarok alakulhatnak ki a Dunántúl nyugati, északnyugati felében, amelyeket intenzív csapadék (10-25 milliméter), szélerősödés (40-60 kilométer/óra) kísérhet.

Forrás: met.hu

A délelőtti, déli órákban egyre inkább a középső országrészben, délután, este északkeleten, illetve az Alföldön is van esély néhol zivatar kialakulására. Ezzel együtt a késő délutáni, esti óráktól északnyugat felől egyre nagyobb számban alakulhatnak ki zivatarok előbb az Észak-Dunántúlon, majd részben a Dél-Dunántúlon és esetleg a középső országrészben.

Zivatarok környezetében napközben viharos (60-70 kilométer/óra, Észak-Dunántúlon néhol 70-80 kilométer/óra) szél, kisebb méretű jég (2 centiméter alatti átmérővel), a nap első felében intenzív csapadék (10-25 milliméter) előfordulhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!