Időjárás

2024.08.06. 04:30

26 már elég a strandhoz? - ilyen lesz az idő kedden

Már csak néha lesz élénk a szél.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint augusztus 6-án, kedden csak kevés gomolyfelhő zavarja a ragyogó napsütést. Nem várható csapadék. 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

A HungaroMet előrejelzése szerint általában napos idő várható főként a Dunától keletre több gomolyfelhővel. Emellett északkeleten tartósabban felhős tájak is maradhatnak, de ott is csak legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Az északias szél főleg az Észak-Dunántúlon, valamint az északkeleti, keleti országrészben élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul, azonban a tartósabban felhős északkeleti helyeken akár ennél is hűvösebb lehet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei, például az ízületi fájdalmak felerősödhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!