Időjárás

2024.06.02. 04:30

Untad már a sok esőt és a rossz időjárást? Akkor van egy jó hírünk vasárnapra!

Mondjuk, milyen lesz az időjárás vasárnap.

Kemma.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap többórás napsütésre számíthatunk némi gomolyfelhővel. Kicsi az esély záporra. Élénk lesz az északnyugati szél. 26-27 fok köré melegszik a levegő.

A Hungaromet prognózisa szerint vasárnap az északi tájakon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, majd délután délnyugat felől egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk. Az északi területeken néhol előfordulhat zápor, északnyugaton kis eséllyel zivatar is. A délnyugati, nyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik, a Nyugat-Dunántúlon viszont mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Vasárnap napközben alapvetően nem valószínű kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség. Délután az északnyugati országrészbe nyugat felől besodródhat egy-egy záporos tömb, melyben kis eséllyel villámtevékenység is előfordulhat. A késő esti órákat követően a déli országrészben egy dél felől érkező csapadékzónában előfordulhat helyenként beágyazódott zivatar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!