Jóbarát

2023.04.27. 10:00

„Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk” - így üzent Lagzi Laci barátjának, Lajcsinak

Több mint két évtizedes barátság fűzi Galambos Lajoshoz Lacit, aki most megszólalt és elárulta: az életét köszönheti Lajcsinak.

Kemma.hu

Lagzi Lajcsival mulatott nemrég Tatabánya is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kozelka Lászlót életre szóló barátság fűzi Galambos Lajoshoz,  A zenekarvezetőt Lajcsi keresztelte el. Azóta osztoznak a „Lagzi” művésznéven.

Lagzi Laci ott volt barátja nőnapi búcsúkoncertjén is, ahol hosszú időre utoljára csendültek fel a jól ismert slágerek. Lajcsi zenekarvezetője azonban biztosan tudja, hogy ha letelik barátja és mentora büntetése, ugyanott folytatják, ahol több mint két évtizede elkezdték és ahol több mint egy hónapja abbahagyták: a színpadon. A Ripost egy aranylemez-átadó gálán futott össze Lagzi Lacival, aki hosszan mesélt nekik Lajcsihoz fűződő szoros és örök barátságáról.

Kimondani is sok, de immáron huszonkét éve annak, hogy Lajcsihoz kerültem. Egy megbízható embert keresett a zenekarába és engem ajánlottak neki

– mesélte a fúvós zenész, aki amíg él, hálás lesz az őt felkaroló és bizalmába fogadó Lajcsinak. Kozelka László úgy érzi, Lajcsi az a barát az életében, akire bármikor és bármiben számíthat. 

Kozelka László hosszan mesélt Galambos Lajosról (Fotó: Ripost)
Kozelka László hosszan mesélt Galambos Lajosról
Forrás: Ripost

Lajcsi nem tolakodó barát… Ugyanakkor tudom, hogy ha bármilyen problémám lenne és felhívnám, azonnal ugrana

 – idézte fel a zenész, aki azon kevesek egyike, aki Galambos Lajos boldogasszonypusztai birtokán is mindig szívesen látott vendég volt.

Szoktunk vendégeskedni nála. Régebben rendszeresen tartottunk családi napokat... A kapcsolatunkról annyit, hogy Lajcsi senkinek az esküvőjére nem ment el, az enyémen ott volt

– mesélte a Ripostnak Kozelka László, aki azt is elárulta, hogy még ennél is többet, az életét köszönheti Lajcsinak, hiszen amikor mélyvénás trombózist kapott, Lajcsi volt az első, aki felhívta és minden segítségét felajánlotta neki.

Én úgy gondolom, hogy egy barátnak jóban-rosszban a másik mellett a helye. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Magyarországon ő egy műfajt teremtett meg és nagyon sok ember köszönheti neki, hogy most ott tarthat, ahol… Köztük én is. Ha mindennek vége, folytatjuk tovább a közös utunkat, ebben biztos vagyok!

– mondta Lagzi Laci.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!