Krimi

3 órája

Kigyulladt egy családi ház, meghalt egy mozgássérült férfi Kunszentmártonban

Vasárnap reggel tűz ütött ki egy kunszentmártoni lakóházban, a romok átvizsgálása után derült ki, hogy az eset tragédiával végződött.

MW

Egy egyedül élő 64 éves férfi vesztette életét a tűzben

Fotó: Donka Ferenc / szoljon.hu

Vasárnap hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Kunszentmártonban kigyulladt egy családi ház. Két járművel vonultak a tűzoltók a Bercsényi utcába, ahol egy ötven négyzetméteres családi ház égett. A tűzoltók a lángokat fél óra alatt megfékezték, az épületből két gázpalackot kivittek. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a tűz miatt a hálószobában a födém leszakadt, az ott élő középkorú férfi megégett holttestét a romok átvizsgálásakor találták meg. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás tárja majd fel – adta hírül a Szoljon.hu.

A leeső födém alatt lelte halálát a férfi
Fotó: Donka Ferenc / szoljon.hu

A portál információi szerint egy egyedül élő 64 éves férfi vesztette életét a tűzben. Egy utcabeli nő elmondta, hogy fél 5 körül vették észre a tüzet, és tárcsázták a 112-es segélyhívót. Ismerték a házban élő férfit, aki rokkantkocsival járt.

Mukics Dániel tűzoltó alezredes, az OKF szóvivője kiemelte:  a fűtési szezonban több lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, mivel a hidegebb időjárás miatt sokan tartózkodnak otthon. Az elektromos eszközök használata, a főzés és a fűtés is okozhat tüzet, ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak. 

A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében ajánlott beszerezni egy füstérzékelőt, amely a tűz keletkezésekor azonnal jelez, így még van idő cselekedni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!