Gazdaság

2013.07.15. 12:26

Eladó a Nokia egykori komáromi beszállítója

A felszámoló, a Kereszi Zrt. ismét leárazta a Savcor Komárom Réteggyártó Kft. vagyonelemeit. A korszerű, ám már jó ideje nem működű üzemen eddig még nem sikerült túladnia a felszámolónak.

V. E.

 A Komáromi Ipari Parkban 33 ezer négyzetméteres területen lévő csaknem hatezer négyzetméteres gyártóbázis irányára ezúttal nettó 810 millió forint, korábban 1,8, majd 1,54 milliárd forintért kínálták megvételre – sikertelenül.

A finn Savcor komáromi gyárában  főleg elektromágneses árnyékoló fémb evonatokat, áramköröket, antennákat, illetve mobiltelefonokhoz matricákat készítettek. Többek között a Nokia beszállítója volt. A cég először bérelt csarnokban működött, majd 2006-ban zöld mezős beruházásként elkészült a saját tulajdonú csarnok, amelyben 100 dolgozót foglalkoztattak.

A döntően hitelből megvalósított fejlesztést követően azonban rövidesen folyamatosan csökkent a rendelésállomány, elsősorban a távol-keleti  konkurencia miatt. Ezért az anyacég európai üzemeinek bezárására kényszerült. Komáromi gyárában  - amelyben 2,9 milliárd forint tartozás halmozódott fel - 2009-b en állították le a termelést.  A dolgozókat elbocsátották. A felszámolás 2011-b en kezdődött meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!