Gazdaság

2012.09.01. 11:39

Bérelt munkaerőket küldött el a Nokia?

Dolgozóktól kapott értesülések alapján a Népszabadság online úgy tudja, a Nokia komáromi üzemében mintegy 150-200 bérelt munkaerőként foglalkoztatottnak jelezték pénteken: a gyár nem tart tovább igényt szolgálataikra. A leépítés nem része az február közepén bejelentett 2300 fős elbocsátásnak.

Nol.hu

Dolgozóktól kapott értesülések alapján úgy tudja a Népszabadság, a Nokia komáromi üzemében mintegy 150-200 bérelt munkaerőként foglalkoztatottnak jelezték: a gyár nem tart tovább igényt szolgálataikra. A dolgozókat a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. munkaerő-kölcsönző alkalmazta, amely lényegében az utolsó ilyen cég, amely kapcsolatban áll a Nokia gyárral. Forrásuk szerint a dolgozókkal péntek dél körül közölték a hírt. Hozzátette: a leépítés nem része az február közepén bejelentett 2300 fős elbocsátásnak, ez azon fölül értendő. A legszebb időszakban egyébként a gyárban mintegy 9500 ember dolgozott, ebből 5500 állt a Nokia alkalmazásában, a többit munkaerő-kölcsönzőktől vette bérbe a telefongyártó. A lépés után várhatóan mintegy 2100 ember marad az állományban.

A fejleményekkel kapcsolatban keresték a Trenkwalder képviselőit is, ám annyit mondtak: nem nyilatkozhatnak a kérdésben. László Zoltán, az üzemi tanács vezetője sem volt túl közlékeny. A Népszabadságnak csupán annyit mondott ilyen értesítésről a szakszervezet nem tud.

A fejleményekkel kapcsolatban elküldték kérdéseinket a Nokia sajtóosztályára is, ahonnan azt a választ kapták: "a munkaerő kölcsönzés megszokott dolog iparágunkban, hogy gyártási tevékenységünk rugalmasságát biztosítsa. Ugyancsak a mindennapi üzletmenet részeként a Nokia folyamatosan vizsgálja a komáromi gyár tevékenységét a hatékonyság szempontjából és ennek megfelelően alakítja a kölcsönzött munkaerő létszámát. Konkrét számokat nem áll módunkban mondani, azt azonban fontos kiemelni, hogy – amint azt már korábban is kommunikáltuk – a komáromi gyár továbbra is fontos része a Nokia gyártási hálózatának."

Mint korábban beszámoltunk róla a Nokia februárban jelentette be, hogy 2300 alkalmazottól megválik. Július közepén az üt vezetője úgy nyilatkozott: hogy körülbelül 800 ember már talált magának új munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!