Eb 2024

2024.07.01. 16:53

Így látta Vincze István a Spanyolország-Georgia mérkőzést

A spanyolok csapata jutott tovább. A tatabányai klublegenda, Vincze István elemezte a vasárnap esti nyolcaddöntő összecsapását.

Kemma.hu

Június utolsó napján, este kilenc órakor rendezték a Spanyolország-Georgia nyolcaddöntő mérkőzését a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Előbbiek egy öngólt is szereztek az első félidőben, ám a georgiai kapust is sikeresen átverte Rodri. A második félidőben azonban nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Vincze István „Pilu”, a tatabányai klublegenda elemezte a mérkőzést.

RUIZ, Fabián
A második félidőben nem volt kérdés, hogy melyik az erősebb csapat
Fotó: Ronald Wittek / Forrás:  MTI

Csak idő kérdése volt

Szakértőnk elemzése alapján az idei Eb-n a spanyolok játsszák a legélvezetesebb futballt, nagy favoritnak tartja őket a bajnoki címre is. Ebből adódóan, véleménye szerint csak az idő kérdése volt, hogy mikor fordít a meccsen Spanyolország. A támadójátékukat fantasztikusnak tartja, nem csak csapatszinten, hanem egyénileg is: Dani Olmo és Lamine Yamal játéka magas színvonalú. Akit külön kiemelt, az nem más, mint Nico Williams, a torna egyik nagy felfedezettjének tartja őt Vincze István. 

WILLIAMS, Nico
A fiatal Nico Williams bombaformában
Fotó: Szilágyi Anna / Forrás:  MTI

Pilu meglátása alapján nagyon hatékonyan használta ki a győztes nemzet a mélységi felpasszokat, amik nagyban hozzájárultak a sikerükhöz. Az egyéni játékokat is kiemelte, nagyon szépen vitték be a szélekről a tizenhatos közepére a labdát.

Ha már a pálya közepe: a negyeddöntőbe jutott csapat játékosai mindent megkaptak szerinte a középpályáról, elképesztően veszélyes volt a „második hullám” is.

Georgia nem vallott szégyent

Vincze István Georgiát tartja a kicsi csapatok közül az üde színfoltnak, pechjükre azonban pont az 1964-es, 2008-as és 2012-es Európa-bajnokot kapták meg ellenfelüknek. 

. Ha nem erre az ágra kerülnek, akkor továbbjuthattak volna, hiszen nagyon pozitív volt az ő szereplésük, egyénileg is

Mondta el a tatabányai sportikon.

Pilu bízik egy tiszta negyeddöntőben

Spanyolországot várja a továbbjutónak a házigazda németországi mérkőzésen, és reméli, hogy tisztességesen vezetik majd a párharcot.

– Remélem, hogy olyan játékvezetőt kapnak, aki nem fog belenyúlni a mérkőzésbe –   fogalmazta az egykori csatár, aki szerint látható, hogy odafújogattak a hazaiaknak az eddigi mérkőzéseken.

Spanyol szurkolók
Magabiztosan várhatják a spanyol szurkolók a negyeddöntőt
Fotó: Robert Ghement / Forrás:  MTI

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában