Foci Eb

2024.06.24. 12:25

Ért volna büntetőt Varga sérülése? Így látta a drámai Eb-meccset a focilegenda

Szabó György, a Tatabányai Bányász legendás labdarúgója is ott volt a drámai skót-magyar Eb-meccsen. Varga Barnabás sérüléséről és Csoboth Kevin góljáról is elmondta véleményét.

Szűr Annamária

Elképesztő és egyben drámai meccsen győzött vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. A találkozó egyértelműen ki-ki párharc volt, a skótok maximum reménykedhettek abban, hogy egy iksz életben tartja a továbbjutási esélyeiket, de nekik is a három pont lett volna a megfelelő, Marco Rossi fiainak viszont csak és kizárólag a győzelem volt opció, ha egyáltalán matekozni akartak volna a továbbjutásról. A körömrágós meccsen aztán, bár (és inkább magyar) lövések voltak, igazi izgalom nem történt. A 66. percig, amikor Varga Barnabás elterült a pályán. Aztán a 101. percben Csoboth Kevin betalált a skótot hálójába. A stadionban szurkolta ki a győzelmet a Tatabányai Bányász egykori, korrekorder válogatottja, Szabó György, mindenki Gyurikája is. 

Szabó György, a Tatabányai Bányász legendás labdarúgója is ott volt a drámai skót-magyar Eb-meccsen. Varga Barnabás sérüléséről és Csoboth Kevin góljáról is elmondta véleményét.
Míg Szabó Györgyék a lelátón, Szoboszlai Dominikék a pályán aggódtak Varga Barnabásért
Fotó: Marijan Murat / Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

− Nem is emlékszem hasonló sérülésre, mint ami Varga Barnabással történt − kezdte értékelését a 82 éves tatabányai legenda, utalva arra, hogy a Fradi játékosa egy szerencsétlen vetődés után, miután Gunn kapus (vélhetően) könyökkel letarolta őt és még a saját csapattársát is. Végül hosszas (és lassan kezdődő) ápolás után nyakmerevítőben vitték le őt a pályáról. Be is járta a világsajtót is a kép, ahogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominik rángatja be a hordágyat a csapattársához. 

Mint az Origo írta, úgy tudni, Varga arccsontja eltört, műtétje után pedig ezen az Eb-n már biztos nem lép pályára. Hogy mire fog emlékezni az estéből, kérdés, Gyurikával is mindössze egyszer történt olyan, hogy meccs után a kórházban ébredt fel, de mint mondja, nem is ez a lényeges. 

Mindenki Varga Barnabásért aggódott

– Nagy volt az ijedelem,  mindenki feje hol a pályán, hol a nagy kivetítőn volt, hogy vajon lesz-e büntető − utalt a magyar válogatottak történetének legidősebb debütálója arra, hogy a videóbíró is vizsgálta a szerencsétlen esetet, majd folytatta. − Amikor levitték a pályáról, a szurkolók csak azt skandálták, Varga Barni, Varga Barni. Ez egy teljesen véletlen, szerencsétlen ütés volt, ezért nem jár büntető – részletezte Szabó György, aki szerint lehet, hogy éppen ez a baleset adott lökést a magyar csapatnak, hogy Barniért is hozni kell a meccset. Csoboth Kevin gólja pedig szinte egy mese volt.

– Óriási boldogság volt a lelátón is. Nyilván és érthetően Varga Barnabásért izgul az ország közben – tette hozzá Szabó György, aki feleségével, Beck Zsuzsanna Judittal a fiának, Mártonnak is drukkoló Dárdai Pál volt szövetségi kapitánnyal is találkozott kint.

Szavaival pedig egybecseng a csodacsere, Csoboth Kevin nyilatkozata is. Ahogy az újpesti focista fogalmazott, a sikert és a gólt is Vargának ajánlotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában