Fesztivál

2024.06.28. 16:57

Elsőként ültünk fel a Víz Zene Virág fesztivál óriáskerekére - videón a látvány

Már délután is sokan kilátogattak a Tatai-vár környékére. A Víz Zene Virág fesztivál első programja 18 órakor kezdődik, a kapukat 16 órakor nyitják meg.

Goletz-DeáK Viktória

Az utolsó simításokon is túl: kezdődhet a Víz Zene Virág fesztivál!

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A Kemma.hu stábja ült fel legelőször Tata első óriáskerekére még a nyitás előtt. A harminc méter magasból csodáltuk meg a Víz Zene Virág fesztivál területét.

víz zene virág fesztivál előkészületek
Csodás látvány tárul a Víz Zene Virág fesztivál óriáskerekét kipróbálók elé
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Tonté László, az óriáskereket üzemeltető Hungária Lunapark tulajdonosa a kemma.hu kérdésére elmondta, hogy egy teljesen új óriáskereket hoztak Tatára. Egyenesen a gyárból érkezett, hogy először a tataiak próbálhassák ki. 

Elkezdődött a Víz Zene Virág fesztivál

A fogyasztóvédelem ellenőrzése után a Kemma.hu fotósa és újságírója fel is ült, hogy elsőként próbálja ki a látványosságot. A magasban pedig csodálatos videót és fotókat készítettünk. Az üzemeltető elárulta, hogy további két óriáskerekük is van, amik rendszeres vendégei a hazai nagy fesztiváloknak. A tervek szerint legközelebb Esztergomban állítják fel a 30 méter magas szerkezetet. 

Közben lassan megtelt a Víz Zene Virág fesztivál területe. Az árusok megnyitották bódéikat és a színpadoknál a hangosítást ellenőriztek. A nagyszínpad közelében Michl Józseffel, Tata polgármesterével találkoztunk, aki szintén a fesztivált járta körbe. A város vezetője azt üzente a Kemma.hu olvasóinak, hogy használják ki ezt a csodás három napot és látogassanak ki a fesztivál valamelyik programjára. Azt is elárulta, hogy a családjával ők is rendszeres vendégek, a szombati Ákos koncertet pedig biztosan megnézi, de több eseményre is ki fognak menni. Azt azonban még nem döntötte el, hogy felüljön-e az óriáskerékre. 

– A Víz Zene Virág fesztivál kétszer még sosem volt ugyanolyan. Mindig valami újdonsággal találkozhattunk. Most lényegesen több az újdonság. De ugyanúgy maradt Víz zene Virág fesztivál. Minden a régi is és nagy  szeretettel várunk mindenkit. És azt reméljük, hogy egy nagyszerű hétvégét töltenek el itt a vendégeink és a tataiak is – invitált mindenkit a fesztiválra a polgármester, aki azt is elmondta, hogy a hagyomány szerint a Borudvaron, a Tatai-vár mellett felállított színpadon tartott megnyitóján fogják pénteken kora este átadni Tata legjobb borainak járó elismerést is. 

A koncertek pénteken 18 órakor kezdődnek az idei Víz Zene Virág fesztiválon. Az ingyenes kisérőprogramok szombat délelőttől várják a vendégeket. Pénteken 18 órakor Wolf Kati Band a Borudvaron lép színpadra.

A Kastély térre felállított nagyszínpadon pedig 20:20-kor a tataiak nagy kedvence Pápai Joci lép majd fel, utána pedig a WellHello szórakoztatja a közönséget.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában