Sztárvilág

2009.08.12. 16:16

Marsi Anikó néha már aludni is tud

Az utóbbi két hónapban igazán mozgalmassá vált Marsi Anikó élete. Kisebbik fia megszületése után ugyanis már nem csak Vilmos, hanem Vince is alapos részt követel magának az anyukája életéből.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Palik László nem zárkózik el a attól, hogy még tovább bővüljön a család. Persze ezt még Anikóval is meg kell beszélnie.
[/caption]Második gyermekét az eredeti tervekkel ellentétben csak császármetszéssel tudta világra hozni Marsi Anikó. Az orvosi diagnózis szerint magas-egyenes állásban volt a gyerek, így más választás nem maradt, mint a műtét. Szerencsére azonban ettől kezdve minden a legnagyobb rendben ment, és Palik Vince 3750 gramm súllyal, 58 centiméterrel látta meg a napvilágot a SOTE II. számú klinikáján.

Mama és fia két hónapja hazatért siófoki otthonukba, és Anikó immár gyakorlott anyaként nevelgeti a hároméves és a két hónapos fiait. Szerencsére az RTL Klub műsorvezetője egyre jobban viseli, hogy a nap minden pillanatában két gyerek igényeinek kell megfelelnie.
– Fizikailag egyre jobban bírom ezt az új helyzetet, ugyanis Vince mind többet alszik éjszakánként. Bár nekem semmi bajom nem volt a hajnali kelésekkel sem, hisz tudtam, egy újszülöttnél benne van a pakliban a korai ébresztő. Az sokkal jobban megvisel, ha a fiaim féltékenykednek egymásra.

Vilmos nekifutásból simogatja öccsét

A Palik család nagyobbik fia, Vilmos ugyanis a kezdeti euforikus öröm után néha szeretne kizárólagos jogot formálni az anyukájára. Így aztán zokon veszi, ha pont játék közben kell Anikónak felállnia, hogy megszoptassa Vincét. Előfordult, hogy ilyenkor azt mondta: „Vincét inkább dobjuk ki a kukába!” Szerencsére a helyzet azóta javult, és Vilmos is jobban tolerálja öcsikéje érkezését. – Vilmos egyre ritkábban mondja, hogy dobjuk ki Vincét. És az is tény, hogy csak akkor ragadtatja ilyen mondatokra magát, ha épp a legnagyobb játék közepette kell fölállnom, hogy megetessem az öccsét! Amúgy egész jóban vannak. Csak éppen Vilmos egy energiabomba, aki mindent lendületesen csinál: így aztán az öccse megsimogatását is nekifutással szokta indítani...



Sok-sok derűvel minden megoldható

Anikó igyekszik azt is derűsen fölfogni, hogy a két gyerek mindig egymással ellentétes dolgot akar. A műsorvezető, aki megtanulta értékelni az élet apró örömeit, ragyog, cseppet sem kelti egy lestrapált kismama látszatát. Ezért csakis az illendőség kedvéért kérdeztük meg az immár két gyerekes anyukától, hogy hogy van, bár a válaszért elég rá nézni. – Köszi, nagyon jól! Vince nagyon jó fej gyerek, türelmes és mosolygós, úgyhogy arany életem van! Vidáman telnek a napjaink. Előfordul, hogy amíg a kisebb gyerekem a reggeliért üvölt, a nagyobb a nadrágomat rángatja, hogy most biztosan nem etethetem meg Vincét, hiszen vele kell játszanom! Szóval, vannak helyzetek, amik komoly fejtörést okoznak, de próbálom kellő önmérséklettel és sok-sok derűvel megoldani az ilyen helyzeteket.

Egyértelmű tehát, hogy Anikó nem unatkozik mostanában. Ez az interjú is csak úgy készülhetett el, hogy amíg Vince aludt, Vilmost elvitte a nagymamája a játszótérre, így a kismamának is jutott egy szusszanásnyi ideje a beszélgetésre. – Tényleg nem unatkozom. Szerencsére azonban anyukám rengeteget segít, soha nem fogom tudni ezt meghálálni neki. A segítségre pedig szüksége is van, hiszen nem elég, hogy az egyik gyerek kicsi, a másik meg pici, mindezek mellett úgy tűnik, Vilmos és Vince két ellentétes egyéniség. Akik mellett nem lehet unatkozni!

Palik nagylánya imádja a kicsiket

Vince születése után Palik László igazi nagycsaládos apa lett, hiszen van már egy felnőtt nagylánya, Julis. Bár a lány először fenntartásokkal fogadta a „mostoháját”, Marsi Anikót, mégis rövid idő alatt barátnőkké váltak. Julis imádja a két kisöccsét is, és szívesen segít be ő is a babák pesztrálásába.

Jöhet a harmadik?

Laci maga sem gondolta volna, hogy negyvenes éveiben talál rá az igazi harmónia. Munkája és az autóversenyzés miatt ugyan sokszor van távol van családjától, de állandóan csak feleségére és a srácokra gondol. Palik azt is elismeri, ő bizony nem tud szigorú apa lenni, a gyerekei úgy kenik a kenyérre, ahogy akarják. Szinte szerelmes a gyerekeibe, ezért attól sem zárkózik el, hogy tovább bővüljön a család. Persze ezt még Anikóval is meg kell beszélnie.

Kiskegyed

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!