JEGYZET

2021.08.27. 06:30

Kegyelem

Szilágyi László

Nem lennék Cristiano Ronaldo helyében! A luxusautóit, a karóráit és a bankszámláját eddig sem irigyeltem. Na, jó, a bevételei egyszázadával egész jól ellennék életem végéig. Viszont senkinek sem kívánom azt a megalázó eljárást, amit kénytelen eltűrni a világ egyik legjobb labdarúgója. Én magam sem gondoltam volna a kétezres évek elején zselében tocsogó frizurával pilinckázó portugál fiúról, hogy eljön az a pillanat, amikor szánni fogom őt.

Most érkezett el az idő.

El sem tudom képzelni, hogyan dolgozza fel az utóbbi másfél évtized egyik, ha nem a legjobb labdarúgója, hogy körön kívülre került a Juventusnál, és Európa élklubjai nem versengenek a megszerzéséért, pedig idén nyáron akciós áron, 30 millió euróért megszerezhetnék.

Egyedül a Manchester City érdeklődik, de az angol bajnok is csak akkor nyúl a zsebébe, ha nem kellene kifizetnie Ronaldo fizetését. Tehát diszkont áron legfeljebb egy csapatnak kell Cristiano Ronaldo, de az az egy is garasoskodik. Ennél megalázóbb helyzet kevés van egy ötszörös aranylabdás futballista életében. Értem én, hogy a portugál megasztár már 36 éves, de még csak véletlenül se felejtsük el, hogy az előző szezonban 29 góllal ő lett az olasz bajnokság gólkirálya, ezzel ő lett az első olyan labdarúgó, aki az angol, a spanyol és az olasz ligában is kiérdemelte a legjobb mesterlövésznek járó elismerést. A Juventusnak mégsem kell, mert túl sokat keres és már nem mai gyerek. A nemzetközi topcsapatok pedig pontosan ugyanezért nem kívánják őt alkalmazni. Kivéve a Manchester Cityt. Úgy tűnik, Pep Guardiolában felébredt a szociális érzékenység; a korábbi El Clásicók, a Barcelona–Real Madrid-rangadók egyik főszereplőjének, Ronaldónak adna még egy esélyt. A City menedzsere kegyelemből hajlandó egy-két szezont együtt dolgozni a portugál munkamániással. Kegyelemből megtűrné a klubnál a csatárt, de csak akkor, ha nem akar olyan sokat keresni, mint a Juventusnál.

Tényleg sajnálom ezt a fickót. Eddigi pályafutása maga volt a diadalmenet, minden klubnál köré építették a csapatot, a Real Madriddal öt, a Manchester Uniteddel egy Bajnokok Ligáját nyert. A portugál válogatottat Eb-győzelemhez segítette. És most, amikor közelebb a negyvenhez is, mint a harminchoz, és minden további nélkül vállalna 25 gólt egy szezonban, turkálnak a pénztárcájában, és alig van valaki, akit egyáltalán érdekel a leigazolása. Sic transit gloria mundi, így múlik el a világ dicsősége.

Ronaldo ennél többet érdemel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!