Hirdetés

4 órája

Egészséges finomságok pillanatok alatt: így segíthetnek a mixerek és aprítógépek

A modern konyha alapvető kellékei közé tartoznak a különböző mixerek és aprítógépek, amelyek óriási segítséget jelenthetnek a konyhában. Modelltől függően képesek lehetnek apróra vágni, vagy pürésíteni szinte bármilyen összetevőt, amire a főzés során szükségünk lehet. Ez nem csak az alapanyagok feldolgozásában hasznos, de egészséges krémleveseket, smoothie-kat, krémeket és turmixokat is készíthetünk a segítségükkel. Lássuk, milyen fajtái vannak a mixereknek és aprítógépeknek, és mi mindenre lehet őket használni!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Az ezerarcú mixerek és aprítógépek

Vizsgáljuk meg közelebbről az aprító- és turmixgépek típusait, és hogy milyen feladatokat végezhetünk velük!

A konyhatündér aprítógép

Az aprítógépek rendkívül hasznosak és sokoldalúak. Alkalmasak például hagyma, fokhagyma vagy gyógy- és fűszernövények finomra vágására. Továbbá olajos magvak lisztté aprításához is használhatjuk őket, amikből különféle sütemények, kenyérfélék készíthetőek. A keto és paleo étrend követőinek ezért egy jó minőségű aprító kötelező alapdarab a konyhában. Attól függően, hogy mire szeretnénk használni, illetve milyen gyakran vesszük elő, a következőkre érdemes figyelni:

  • Meghajtás: aprítógépekből elérhető kézi meghajtású, ebben az esetben egy madzagra erősített fogantyúval tudjuk előidézni a kések forgását. Ez leginkább az olyan puhább zöldségek, mint a hagyma aprítására alkalmas, Erősebbek és hatékonyabbak az elektromos aprítógépek, amelyekben elektromotor felel a kések meghajtásáért.
  • Teljesítmény: Amennyiben csak zöldségek aprítására használjuk az eszközt, nincs szükség különösen nagy teljesítményre. 350 W alatt kiváló kompakt gépek sorakoznak a boltok polcain. Azonban, ha már lisztet, krémet, vagy szeretnénk készíteni, vagy húst aprítanánk például húsgolyóhoz, mindenképpen nagyobb teljesítményre lesz szükség.
  • Méret: ha nagy a család, egy nagyobb keverőtállal rendelkező gépet válasszunk. Ellenkező esetben elég egy kisebb tartállyal rendelkező aprító.
  • Cserélhető elemek: sok modell a különböző feladathoz passzoló cserélhető késekkel és keverőlapátokkal, illetve különböző méretű keverőtálakkal rendelkezik. Ez jól jön, ha sok különböző feladatot tervezünk végezni.
Forrás: freepik.com

Koktélok és levesek királya: klasszikus turmixgépek

A klasszikus álló turmixgépek folyékony állagú ételek és italok, például a levesek, turmixok, mártások készítésére használhatók. Amennyiben smoothie-t vagy koktélokat is szeretnénk készíteni az eszközben, akkor érdemes egy nagyobb teljesítményű modellt választani, ezzel ugyanis sokkal konzisztensebb állagot lehet elérni, és jég aprítására is kiválóan alkalmas.

Smoothie készítés felsőfokon: a hordozható mini turmixgép

Az egyik legizgalmasabb technikai újítás a kábel nélkül működő, akkumulátoros hordozható mini turmix. Ez a kiváló kis kompakt gép kifejezetten smoothiek, vitamindús italok készítésére lett kifejlesztve, akár a munkahelyen vagy utazás közben is. Használata nagyon praktikus: akkumulátorát akár USB csatlakozóról is tölthetjük, mégis nagy teljesítményre képes, konzisztens és krémes eredménnyel.

Az örök kedvenc: a botmixer

A botmixer még mindig az egyik legnépszerűbb készülék, hiszen kis méretű, mobilis és nagyon sokoldalú. Másodpercek alatt készít kiváló mártásokat, szószokat, de a krémlevesek készítésére is nagyszerűen alkalmas.

Forrás: freepik.com

Összegezve a fentieket, az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A különböző turmixgépek segítségével könnyedén beiktathatjuk az étrendünkbe a friss és tápláló smoothie-kat, egészséges leveseket, és zsírszegény húskészítményeket. Kísérletezzünk bátran az ízekkel- alapanyagokkal, és élvezzük az egészséges és ízletes ételek, italok varázsát!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában