Hirdetés

2 órája

Családi autós kirándulás Komárom-Esztergom vármegyében: 4 kihagyhatatlan úti cél

Nyakunkon az őszi szünet, mely idén 2024. október 26-tól november 3-ig fog tartani. A tanítási szünet kiváló lehetőséget nyújt a közös családi időtöltésre. Ilyen lehet például egy belföldi autós utazás Komárom-Esztergom vármegyébe, mely kifogyhatatlan programlehetőségekkel kecsegtet. Cikkünkben 4 izgalmas úti célt és pár hasznos autós tanácsot osztunk meg!

PR cikk

Forrás: freepik

4 autós úti cél Komárom-Esztergom vármegyében az őszre

Legyen szó egynapos villámkirándulásról vagy többnapos utazásról, Komárom-Esztergommal lehetetlen mellényúlni. Múzeumok, éttermek, természeti látnivalók és élményprogramok tucatjai közül választhatnak a vármegyébe érkezők. Következzen 4 kihagyhatatlan úti cél!

1. Kocsimúzeum

A kocsi magyar találmány, mely Kocs községből ered – így nem meglepő, hogy a településen elérhető a híres magyar találmányt bemutató kiállítás. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes, interaktív múzeum állandó tárlata mellett rendszeres programokkal várja az érdeklődőket.

A Kocsimúzeum weboldalán az alábbi rövid ismertető olvasható a tárlatról:

“Kiállításunkban a kocsi készítésének fázisai mentén haladva megismertetjük a bognárok és kovácsok eszközkészletét, utalunk a fogatoláshoz használt lószerszámok készítőire, a szíjgyártókra is majd a 15. századi kocsi méret-és anyaghű rekonstrukcióját tekinthetik meg a látogatók. Játékos, élményszerű foglalkozásokat tervezünk (igény szerint), amelyek jól kapcsolhatók a történelem, földrajz, magyar nyelv és irodalom, környezetismereti órák tananyagához.”

2. Vitányvár

A Körtvélyespuszta fölé emelkedő, Vértes északi lejtőjén található Vitányvár kihagyhatatlan úti cél az autós kirándulóknak. Az Országos Kéktúra útvonalát is érintő várromok könnyedén megközelíthetőek és pompás kilátást nyújtanak. Az autóval érkezőknek érdemes szem előtt tartani, hogy legközelebb a tatabányai rugógyárnál lehet parkolni, ahonnan körülbelül 40 perces séta elérni a várromokat.

3. Szent kereszt, pálos kolostorrom

Klastrompuszta hegyekkel körbeölelt völgyében található az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend 1250-ben épült, egykori központjának romja. A kolostor megsemmisült 1526-ban az oszmán birodalom ostroma következtében, majd 1960-ban kezdtél el ásatások során feltárni. Az év egészében szabadon látogatható renovált romok látogatása kiváló őszi program gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ráadásul a romoktól nem messze több étterem és vendéglő található, ahol megpihenhet az egész család.

4. Rám-szakadék

A tapasztalt túrázók számára érdemes ellátogatni a Dömös és Dobogókő között fekvő Rám-szakadékba. Az elbűvölő szépségű tanösvényt évente több mint 60 ezer fő keresi fel, így hazánk egyik legnépszerűbb túraútvonala. Mivel a szakadék szélessége csupán 3 méter, azonban magassága helyenként akár 35 méter is lehet, így kizárólag a túrázásban jártas, idősebb gyerekekkel érdemes nekiindulni.

Forrás: freepik

Így tehető még biztonságosabbá az őszi autózás

A gondtalan és nyugodt családi autós kirándulás érdekében nem szabad megfeledkezni az autó műszaki állapotáról sem. Kevés kellemetlenebb helyzet lehet, mint az idejekorán félbeszakadt közös pihenés egy motorhiba vagy defekt miatt. Hogy mire érdemes figyelni indulás előtt? Íme pár hasznos tipp a zavartalan autózás érdekében!

Hosszabb kirándulás előtt érdemes műszaki állapotfelmérésre vinni az autót, ahol a szakemberek alapos vizsgálatot végeznek. Szükség esetén pedig kicserélik a hibás vagy elhasználódott alkatrészeket és elvégzik a szerelési feladatokat.

Javasolt meggyőződni arról is, hogy az évszaknak megfelelő típusú és kifogástalan állapotú abroncs van-e az autón. A késő őszi időszakban erősen javasolt a téli gumi, mely jobb tapadást, kisebb féktávot és nagyobb közlekedésbiztonságot nyújt.

Amennyiben eljött a gumicsere ideje, fontos, hogy maximális biztonságot és teljesítményt nyújtó abroncsot válasszon autójára. Pont ezt nyújtja a Falken gumi! A több mint 40 éves múltra visszatekintő japán márka kimagasló minőségű, megbízható és időtálló termékeiről ismert.

A Falken gumi vásárlás most jobban megéri, mint valaha, hiszen a gumi.hu garantált jutalomban részesíti vásárlóit. Vásároljon 4 db téli vagy négyévszakos Falken abroncsot a gumi.hu webáruházban és a regisztrációt követően 8000 forint értékű MOL üzemanyagkártyát kap garantáltan postai úton. Továbbá lehetősége nyílik részt venni egy nyereményjátékban, mellyel akár amerikai álomutazást nyerhet Illinois államba. A részvételhez nincs másra szükség, csak 4 db Falken téli vagy négyévszakos gumiabroncsot vásárolni a gumi.hu oldalon, majd az online felületen regisztrálni. (A tájékoztatás nem teljeskörű, a pontos részletek megismeréséhez látogasson el a gumi.hu oldalára.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában