Újabb pénzforrás

2 órája

Kiderült, a közmédiától is zsebelt be pénzt Magyar Péter öccse

Magyar Márton részt vett olyan produkció elkészítésében, amelyet a közmédia tavaly év végén tűzött a műsorára – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Márton zsebébe a közmédiától is áramlott pénz

Forrás: Magyar Nemzet/ Youtube képernyőfotó

Újabb intézménnyel bővült azoknak az állami vállalatoknak, szervezeteknek a sora, amelyektől az utóbbi években, közvetlenül vagy közvetve, de pénz áramlott Magyar Péter testvéréhez – hívja fel a figyelmet a lap online felületén olvasható cikk. 

Amint az a Magyar Nemzet tudomására jutott, a Tisza Párt vezérének testvére olyan produkció elkészítésében vett részt, amelyet a közmédia tavaly év végén tűzött a műsorára. Mint megjegyzik: ez már csak amiatt is érdekes, mert Magyar Péter éppen a napokban tüntetett az MTVA ellen, amelynek tevékenységét lényegében a hitleri propagandához hasonlította.

A cikk felidézi, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt Magyar Péter testvére, Magyar Márton bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben saját munkaügyi sikeréről számolt be ismerőseinek. Egészen pontosan arról, hogy kreatív szerkesztőként részt vett a Családfamesék című sorozat egyik epizódjának elkészítésében, amelyet nem más mutatott be, mint a közmédia. A Magyar Márton által ajánlgatott majdnem félórás műsorszám – 2023. novemberi dátummal – ma is elérhető a közmédia archívumában.

A Magyar Nemzetnek arra kérdésére, hogy az MTVA milyen szakmai kapcsolatban volt Magyar Péter testvérével, azt a választ kapta, hogy  

a Családfamesék sorozat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) külső gyártásban készült produkciója. Magyar Márton nem volt az MTVA munkavállalója és szerződéses jogviszonyban sem állt velük.

Akkor nem propagandistázott

A cikk megjegyzi, hogy Magyar Péter akkor, amikor a testvére közreműködésével készült produkciót sugározta a közmédia, még nem kritizálta hangosan az MTVA működését. Még nem jutott eszébe Hitler. Hogy amiatt, vagy sem, nem tudni, de akkoriban, vagyis 2023 novemberében Magyar Péter havonta 945 400 forintért még helyet foglalt a szintén állami Volánbusz Zrt. igazgatóságában. De testvére is szépen keresett ugyanitt, Magyar Márton ugyanis havi 750 ezer forintért adott kommunikációs tanácsokat a nagyvállalatnak, megbízási szerződés keretében.

 

 A Magyar Nemzet online felületén megjelent eredeti, teljes cikket a további részletekkel ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában