Kézilabda

3 órája

A Kék Tigrisekre kemény ütközet vár Zágrábban

Ismét kőkemény feladat vár a Tatabánya vezetőedzője, Cristian Ugalde csapatára. A Kék Tigrisek Horvátországban is nyerni szeretnének az Európa-liga csoportkörében.

Petrik József

Fiatal, lendületes, gyors csapat benyomását keltette a tatabányaiakban, a videofelvételek alapján, a Sesvete játéka. A Kék Tigrisek a szombati bajnoki után hétfőn már útra is keltek Zágráb felé.

A Kék Tigrisek Horvátországban is győznének
A Kék Tigrisek Horvátországban is győznének
Forrás: MOL Tatabánya KC/Facebook

A Kék Tigrisek Horvátországban folytatják az El-t

Az indulás előtt beszélgettünk Sibalin Jakabbal, Tatabánya edzőjével.

– Extra motivált ellenfélre számíthatunk, hiszen olyan játékosok alkotják a horvát gárdát, akik majd el szeretnék „adni” magukat Európában – jegyezte meg a szakember. – Azaz nem számíthatunk könnyű menetre vagy sétagaloppra. De győzni szeretnénk.

Sibalin edző kitért arra is, hogy mit jelentenek, ha nyernének. Azzal óriási lépést tehetne a Bányász, hogy tovább jusson a csoportjából a legjobb 16 közé.

– Az tény, nem vagyunk túl pihentek – emelte ki Sibalin Jakab. 

– Pihenés, utazás, mérkőzés vagy edzés ezt mind meg kell oldani annyi időből, amennyink van. Ettől persze a céljaink nyilván nem változtak, nyerni akarunk most is.

A legutóbbi bajnokin kisebb agyrázkódást szenvedett német átlövő, Dessinger állapota annyit javult, hogy most már bevethető. A francia szélső Damatrin is a csapattal tart Zágrábba, de ő még nem igazán léphet pályára a férfi kézilabda Európa-ligában.

Egy kis plusz a riválisról

Sesvete eddig kétszer – 2022-ben és 2023-ban – nyert horvát bajnoki bronzérmet. Sesvete, Zágráb főváros legnagyobb területű és egyben legnépesebb, több mint 55 ezer lakosú, északkeleti városnegyede. A 2000-ben alapított klubnak – a 2023-2024-ben – nem volt idegenlégiósa, és az EHF Európa Liga keretben sincs külföldi kézilabdázójuk. A 16 csapatos Horvát Premier Kézilabda Liga pontvadászatában jelenleg a második helyen tanyáznak. Az együttes színei – a Bányászhoz hasonlóan – kék és fehér.

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, G-csoport, 2. forduló

MRK Sesvete (horvát) – MOL Tatabánya KC

Zágráb, Jelkovec középiskola. Vezeti: Panayides, Andreou (ciprusiak). TV: Sport 1 (18.30, ÉLŐ).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!