Díjátadó

2 órája

Tatabányai és komáromi előadó művét is jelölték az idei Magyar Klipszemlén +videók

Október 17-én adják át a hazai klipek legjobbjainak járó díjat. A nyolcadik alkalommal megrendezett Magyar Klipszemle jelöltjei között ezúttal tatabányai és észak-komáromi jelölt is akadt.

Kemma.hu

A Magyar Klipszemlét 2015-ben rendezték meg először. Azóta az egyik legfontosabb zeneipari háttérrendezvénnyé nőtte ki magát, amely találkozási pont zenészeknek, filmeseknek és a kreatív szakma sok más képviselőjének is. Idén már nyolcadik alkalommal érkezik a díjátadó, ami október 17-én lesz a budapesti Akvárium Klubban. Az eseményen 139 klipet vetítenek majd le.

A tatabányai lány, az underground hip-hop új üdvöskéje, Sisi rögtön kétszer is jelölve lett: 

című alkotásokért.

A Legnagyobb Dili kategóriában is szurkolhatunk vármegyeinek: itt a feltörekvő felvidéki előadó, az észak-komáromi cibi klipje, a Pocahontass lett jelölve a díjra.

Idén összesen 544 jelentkezőből választották ki a 139 versenyző klipet, a kategóriák egyik részét a NagyHallban, a másikat a KisHallban adják majd át. Az október 17-i esti díjátadót Turai Barna és Lil Frakk vezeti. A közönségdíj, a szervezők különdíja és a zsűri különdíja mellett döntenek a legjobb klipről, emellett tizennyolc szakmai kategóriában adják át a Klipszemle kockáit.

A Klipszemle szakmai programjának fókuszába a filmesek kerültek, a kerekasztalok során egy teljes filmes életutat veséznek ki az iskolaválasztástól az első ügyfelek megszerzéséig, a stúdióalapítástól a legnagyobb külföldi lehetőségek megszerzéséig.

A zsűri között megtalálható Csiszár Virág bookingmenedzser, "Gróf" reklámszakember, Hevesi-Szabó Lujza fotográfus, Kovács András Péter márka- és marketingkommunikációs igazgató, Kovács Gellért filmkritikus, Mojzes Dóra jelmeztervező-stylist, Pohárnok Gergely operatőr, Sós Bálint Dániel rendező és Török Ferenc rendező.

A díjátadó után idén is lesz buli az Akváriumban, a Bolt Music Stage-en fellép a PTSD Kft., a Megtűrtek, Balla Péter Zsolt (David Guetta magyar hasonmása), de műsort ad Pándi Balázs, Miki357, Gensi és Dj Sim is. A versenyprogramos klipek előadói és alkotói csaknem teljes létszámban felsorakoznak a díjátadón.

A jelöltek teljes listáját ERRE A LINKRE kattintva találjátok meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!