Néppártosodás

2024.06.18. 15:26

Hiába nevezte „kamuállásnak”, mégis EP-képviselő lenne Magyar Péter

Az elmúlt hónapokban Magyar Péter többször is azt hangoztatta, hogy esze ágában sincs beülni az Európai Parlamentbe, hétfőn már Brüsszelbe utazott, ahol hamarosan dönt az Európai Néppárt frakciója arról, hogy felveszi soraiba a Tisza Párt EP-képviselőit.

MW

Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Hónapokon át bizonygatta Magyar Péter, hogy semmiképpen nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, bármilyen eredményt is ér el a Tisza Párt a június 9-i választáson, most azonban fordult a kocka, az alelnök minden bizonnyal beül az uniós törvényhozásba, amivel 7-8 millió forintos havi jövedelemre tehet szert. Az EP-választás után már érzékelhető volt, hogy 

Magyar Péter nem fogja tartani korábbi ígéretét, hiszen több nyilatkozatában amellett érvelt, hogy miért lenne mégis hasznosabb, ha ő is beülne az Európai Parlamentbe.

Múlt hét pénteken már találkozott is Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, akivel arról tárgyalt, hogy milyen feltételekkel csatlakozhatnak a Tisza Párt képviselői az EPP-frakciójához  – írja a Magyar Nemzet.

Hétfőn Magyar Péter szavazást indított a párt honlapján arról, hogy legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban. A hívei 75 százaléka igennel válaszolt a kérdésre, és mivel Magyar előzetesen azt írta a közösségi oldalán, hogy bármi is lesz a szavazás végeredménye, azt elfogadja, nyilvánvalóan felveszi a mandátumot. A politikus hétfőn kiutazott Brüsszelbe, ahol a néppárti frakció kedden dönt a Tisza Párt EP-képviselőinek felvételéről.

Az európai parlamenti mandátum teljes elutasításától a néppárti frakció-tagságig

A választási kampány idején tucatnyi nyilatkozatban, interjúban hangoztatta, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nem egyszer azzal kérkedett, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”. A 444.hu podcastjában márciusban azt mondta:

Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, hogyha adott esetben már azt is mondtam egy hónapja, hogy minden további nélkül meg fogok tudni élni Magyarországon, a piacon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a három gyerekemet. 

Majd határozottan kijelentette, nem készül arra, hogy akár 3 hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne, mert ebből kíván megélni.

A cikk a további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában