Korlátozás

2024.06.24. 08:22

Változik a forgalmi rend: útszakaszt zárnak le, másik irányból lesz egyirányú az utca

Újabb mérföldkőhöz érkezik a városi beruházás. Forgalomkorlátozás és a megszokott forgalmi rend változása miatt érdemes körültekintően közlekedni a településen.

Kemma.hu

Újabb szakaszba lép a Dobogókői út–Petőfi Sándor utca–Terézia utca kereszteződésébe tervezett Piskóta körforgalom építése – derül ki az esztergomi önkormányzat tájékoztatójából.

Újabb mérföldkőhöz érkezik a városi beruházás. Forgalomkorlátozás és a megszokott forgalmi rend változása miatt érdemes körültekintően közlekedni a településen.
Változik a forgalmi rend, érdemes tájékozódni a korlátozásokról
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az elmúlt években több baleset is történt a forgalmas csomópontban, hiszen az alsóbbrendű utakról érkező sofőrök nem minden esetben adtak elsőbbséget a védett úton közlekedő járműveknek. Mindemellett csúcsidőben sokszor hosszú perceket kell várni, míg például a Petőfi Sándor utcáról rá lehet kanyarodni a Dobogókői útra vagy a Terézia utcára. A Piskóta körforgalom megépítésével alapjaiban változik meg a közlekedés a csomópontban.

Az esztergom.hu-n olvasható, hogy újabb fejezetéhez ért a kereszteződést biztonságosabbá tévő projekt, ugyanis hétfőtől teljes útzár lép életbe a Petőfi Sándor utca Rozália utca és Terézia utca közötti szakaszán. Ezzel egy időben a Honvéd utcában megfordítják a forgalmat, a megszokottal ellentétben a Terézia utca felől a kórház felé lesz egyirányú az utca. A kórház felől érkező buszok a Malonyai utca–Sissay köz útvonalon közlekednek majd, a belvárosi temetőnél lévő buszmegállókat nem fogják érinteni a járatok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában