Zivatar

2024.06.26. 20:10

Zúgtak a szirénák, megyeszerte viharkárokhoz riasztották a tűzoltókat

Heves zivatarok haladtak át szerdán vármegyénken. A viharkárok felszámolása miatt összesen tizenhét helyre riasztották a tűzoltókat.

Walczer Patrik

Mint arról beszámoltunk, szerdára zivatarok kialakulása miatt narancssárga riasztást adott ki Komárom-Esztergom vármegyére a Hungaromet Nonprofit Zrt. Bejött az időjósok számítása, ugyanis már reggel mennydörgésre ébredhettünk, igaz, akkor viszonylag eseménytelenül vonultak át térségünk felett a zivatarok. A délelőtti napos, gyengén felhős időt kora délután ismét felváltották a gomolyfelhők, majd 15 óra körül megérkezett a zivatarlánc. Nem úsztuk meg viharkárok nélkül.

Heves zivatarok haladtak át szerdán vármegyénken. A viharkárok felszámolása miatt összesen tizenhét helyre riasztották a tűzoltókat.
Nem úsztuk meg szerdán viharkárok nélkül, több helyen fákat döntött ki, ágakat tört le a zivatarral érkező erős szél
Forrás: 24 Óra

Kesztölcön, a Bánk bán utcában letört és úttestre esett egy fa törzse, mely forgalmi akadályt képezett. Esztergomban is keletkeztek károk, melyekről Hernádi Ádám polgármester számolt be a közösségi oldalán. Azt írta, hogy folyamatos a vihar utáni károk elhárítása, a városüzemeltetéssel foglalkozó cégük munkatársai azon vannak, hogy a lehető leghamarabb megtisztítsák az esztergomi utcákat. A felvételeken látható, hogy Szentgyörgymező városrészben a zászlótartó rúd sérült meg, a Prímás-szigeten pedig egy letört fa rongálta meg az egyik kandelábert.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy szerdán a szolgálatváltás óta viharkárokkal összefüggésben az Esztergomi járásban összesen három helyszínre riasztották a tűzoltókat. Ezzel szemben Tatabánya térségében összesen tizenkét riasztás volt, vármegyei viszonylatban pedig összesen 17 helyen avatkoztak be az egyenruhások. Jellemzően kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett motoros láncfűrésszel feldarabolniuk az egységeknek, akik megszüntették a forgalmi akadályokat is.

Komáromban körülbelül este 7 órától tombol a tombol a vihar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában