Párizsi játékok

2024.07.29. 11:16

Olimpia: Jackl Vivien nem jutott döntőbe 400 vegyesen

Jackl Vivien pénteken utazott ki Párizsba, ahol két számban is indul. A 15 éves úszócsillag az olimpia hétfői napján, 400 méter vegyesen állt először rajthoz, azonban nem jutott be a döntőbe.

Kemma.hu

Jackl Vivien is rajtkőre állt az olimpiai játékokon. A 15 éves tatabányai csodatini július 29-én 400 méter vegyesen mutatkozott be Párizsban, ahol az előfutamban, 4:44:47-es idővel, messze elmaradva rekordjától a hatodik helyen ért célba. A második futamban a kanadai Summer McIntosh óriási előnnyel győzött (4:37.35), és mindenki jobb időt úszott Jacklnál, aki így összességében a 14. helyen végzett, és végül nem jutott be a szám hétfő esti fináléjába.

Vivi 1500-on is versenybe száll majd az olimpián, ahol 16 perc körüli eredményt szeretne elérni, de nem tudja, mennyi ideje lesz regenerálódni, hiszen a két úszószám két egymást követő napon lesz.

A 400 méter vegyes döntője 20 óra 30 perckor kezdődik.

Jackl Vivien így nyilatkozott az M4 Sportnak a verseny után:

Eredetileg az volt a terv, hogy a saját tempómat ússzam. Őszintén, kicsit jobbra számítottam, nem is esett jól az úszás, nem is éreztem a mozgást. Nem tudom, mi történhetett. Mellen éreztem, hogy nagyon elmennek a többiek, de azért ott is jobbat kéne jönnöm, pillangón is elég lassan kezdtem, gyorson pedig már csak próbáltam kiadni, ami bennem volt. Reméltem, hogy ez egy jobb időre lesz elég

További részletek hamarosan!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!