Fotók

2024.07.28. 18:03

Jackl Vivi bejelentkezett Párizsból: már a medencénél készül a csodatini

Jackl Vivien pénteken utazott ki Párizsba, ahol két számban is indul. A 15 éves csodaúszó alig várja, hogy a legnagyobbakkal versenyezzen az olimpiai játékok hétfői és keddi napján.

Kemma.hu

Hétfőn Jackl Vivien is rajtkőre áll az olimpiai játékokon. A 15 éves tatabányai csodatini július 29-én 400 méter vegyesen mutatkozik be Párizsban. Az 15 éves Vivi több fotóval az Instagram-oldalán már meg is mutatta a La Défense Arénát, ahol 11 órakor kezdődik majd a versenyszám előfutama. 

Jackl Vivien pénteken utazott ki Párizsba, ahol két számban is indul. A 15 éves csodaúszó alig várja, hogy a legnagyobbakkal versenyezzen az olimpiai játékok hétfői és keddi napján.
Jackl Vivien, a párizsi olimpia legfiatalabb magyar versenyzője gőzerővel készült a két számra, amiben indul
Fotó: Z. M.  / Forrás: 24 Óra

Mint írta, alig várja, hogy a világ legjobb úszóival versenyezhessen. Ha továbbjut, akkor fél kilenctől lesz érdemes majd este nézni az M4 Sportot, amely a délelőtti elfőutamok mellett a döntőt is közvetíti. 

– Nagyon reptében lett meg az olimpiai A szint – idézte fel az úszó szövetségnek a TVSE úszója, aki szerint megtisztelő, hogy 2 számban is részt vehet az ötkarikás játékokon.

400 vegyesen szeretne döntőzni, és megúszni a tavaszi felnőtt országos bajnokságon elért idejét, 1500-on pedig 16 perc körüli eredményt szeretne elérni, de nem tudja, mennyi ideje lesz regenerálódni, hiszen a két úszószám két egymást követő napon lesz.

Vivi mellett még 8 vármegyei sportolónk jutott ki az olimpiai játékokra

A Tatabányai Sport Club vívója, Muhari Eszter az első napon egyből bronzot szerzett, ezzel az övé a magyar küldöttség első érme is. A pilismaróti Pétervári-Molnár Bendegúz nevéhez is fűződik egy elsőség: ő volt az olimpia első magyar továbbjutója. Az egypárevezős versenyző kedden a negyeddöntőben bizonyíthat majd. 

Pekler Zalán 10 méteres légpuskában nem jutott tovább vasárnap, de szerdán még vár rá az 50 méter háromtesthelyzetű puska versenyszám selejtezője, és reméljük, majd a döntője augusztus elsején.

Ismerd meg olimpikonjainkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!