Párizsi olimpia

2024.07.30. 06:26

Javított a magyar férfi kézilabda-válogatott Argentína ellen

Az Egyiptom elleni nyitányon elszenvedett vereség után javítottak a srácok. A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–25-re győzött hétfő este Argentína ellen a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában. A találkozón a kapus Bartucz László nem lépett pályára.

Luter Márk

Bekövetkezett az, amiben reménykedtünk a szombati kudarc után. A magyar férfi kézilabda-válogatott összességében jó védekezéssel és magabiztos játékkal tízgólos különbséggel 35-25-re múlta felül argentin riválisát a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában. 

Párizs 2024 - Kézilabda
A magyar férfi kézilabda-válogatott legyőzte Argentínát, így életben tartotta továbbjutási esélyét
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese az első félidő végén tudott elszakadni addig jól küzdő ellenfelétől. Akkorra összeállt a védekezés és a szünetre ötgólos különbség alakult ki (17–12). A pihenő után is ugyanez a játék folytatódott, és ahogy egyre nagyobb lett a magyar vezetés, úgy fogyott az argentinok lelkesedése.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa a hét gólig jutó Imre Bence volt.

Csapattársa, a tartalékként nevezett Pedro Rodriguez továbbra sem került bevetésre.

A magyar férfi kézilabda-válogatottra nem vár könnyű folytatás

A magyarok szombat délelőtt 35–32-re kikaptak Egyiptomtól. A második fordulóban aratott sikerüket követően szerdán délelőtt 9 órától Norvégia, pénteken a világbajnok Dánia, vasárnap pedig a házigazda, olimpiai címvédő Franciaország válogatottja ellen lépnek pályára. 

A 12 csapatos férfi ötkarikás kézilabda-tornán a két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!