Strandok éjszakája

2024.07.28. 18:29

Jackl Vivien is a Brigetio Gyógyfürdő nyertesei között - Kiúsztak az olimpiára + fotók, videó

A komáromi Brigetio Gyógyfürdő sikeresen akción van túl, vendégeik teljesítették a célt, kiúsztak a párizsi olimpiára. Jackl Vivien, a hétfőn medencébe szálló tatabányai úszó is hozzájárult a sikerhez, ráadásul a soroláson is szerencséje volt, az ötkarikás játékok után ajándékot vehet majd át Turi Bálinttól, a Brigetio Gyógyfürdő ügyvezetőjétől.

Körtvélyfáy Dina

A komáromiak nem hittek a szemüknek, szombaton este 8 óra után több oldalról is kígyóztak a sorok a pénztáraknál. Igaz, a komáromi Brigetio Gyógyfürdő munkatársai mindent meg is tettek annak érdekében, hogy a Strandok éjszakáján minél többen keressék fel a létesítményüket: "megrendelték" a jó időt, Dj Hard Paul személyében kiváló lemezlovast hívtak, a rendezvényt megelőző napon gyérítették a szúnyogokat, így még a nyaralóknak sem kellett behúzódniuk a faházba, lakókocsikba és sátrakba az este során. Emellett ajándékokat is sorsoltak a házigazdák.

Több százan fürdőztek a Brigetio Gyógyfürdő szombat esti rendezvényén
Több százan fürdőztek a Brigetio Gyógyfürdő szombat esti rendezvényén
Fotó: Kovács László / Forrás:  24 Óra

Amikor már elfogytak a sorok a pénztáraknál és a többség vízbe vetette magát, Turi Bálint kért szót.

– Idén nyáron már második alkalommal rendez a Brigetio Gyógyfürdő zenés éjszakai bulit. Úgy tűnik, hogy sikere van, hiszen most is nagyon sokan jöttek el hozzánk és még százak állnak kinn, a bejáratnál – kezdte mondandóját az ügyvezető. – Szeretnék beszámolni arról, hogy egy héttel ezelőtt elindítottuk az Ússzunk ki az olimpiára! akciónkat. Beugrottunk a medencébe és tartott egy héten át azzal a szándékkal, hogy 1175 kilométert, vagyis a Komárom−Párizs távolságot leússzuk. Jelentem, ez sikerült! A teljesítménylapokat egy urnában gyűjtöttük, de mielőtt sorsolnák, elmondom azt is, miért úsztunk. 

Egyrészt, mert úszni nagyszerű dolog, hirdetni szerettük volna a sportág, a sport nagyszerűségét, az egészséges életmódot, az olimpiai eszmét

 – hangsúlyozta Turi Bálint, majd így folytatta:

– Nem csak mi értünk ki az olimpiára, hanem egy olyan fiatal lány is, aki már Európa-bajnok. Jackl Vivien innen indult el Párizsba, nagyon kívánom neki, hogy a legszebb álmai váljanak valóra! Érte is úsztunk az elmúlt egy hétben és nagyon szurkolunk neki! – tette hozzá Turi Bálint.

Sikeres volt a Brigetio Gyógyfürdő akciója

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy több mint háromszázan járultak hozzá az akció sikerességéhez. Pontosabban ennyian dobták be nevüket és a megtett távjukat a kihelyezett urnába. A sorsolás előtt Turi Bálint különdíjat is átadott. Hörömpöli Kata 29 kilométert úszott az egy hét alatt, vagyis csaknem naponta teljesítette a Balaton-átúszás távját. Varga Ignácné Mariann nyugdíjas 21 kilométert úszott le. Ugyancsak különdíjat érdemelt ki a legfiatalabb úszó, a 6 éves Kovács Dénes is.

Zumba, frissítő edzések
A nyáron még több programmal várja a fürdőzőket a Brigetio Gyógyfürdő. Szerdánként, szombatonként és vasárnaponként aqua zumbán lehet részt venni. Agusztus 2-án strand, egészség- és sportfesztivál lesz, Czanik Balázs capoeira aerobicedző frissítő edzésekkel, egészségtudatos tippekkel készül, és egész biztosan megmozgatja az egész családot – ígérik a szervezők. Mindemellett még egy zenés éjszakai fürdőzést is terveznek.

Az akció valamennyi résztvevője között sorsolást is tartottak, a város és a vármegyei ajándékai mellett belépőjegyeket nyerhettek a helyi Magyar Lovas Színház előadásaira és természetesen a Brigetio Gyógyfürdőbe is. Érdekesség, hogy a házigazdák többször is megforgatták az urnában a szelvényeket, és a kisorsoltak neve között ott volt az olimpikon, Jackl Vivien neve is. Turi Bálint ekkor hozzátette, büszkék arra, hogy Jackl Vivien is többször bekapcsolódott az akcióba, és enyhe túlzással mondja, innen indult el Párizsba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!