Bulvár-celeb

15 órája

Segítséget kér Jamie Oliver: leplezzük le együtt az évszázad sajtrablóit

A legendás sztárséf most nem reklámoz, valódi bűnügy miatt fordult a rajongóihoz.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Lába kelt 22 tonna cheddar sajtnak, egy londoni tejüzemből vitték el a megdöbbentő mennyiségű szajrét. A híres brit séf, Jamie Oliver arra buzdította szombaton a sajtbarátokat, hogy segítsenek a rendőröknek elkapni a szélhámosokat, akik nagyjából 300 ezer font értékű  angol és walesi cheddar lovasítottak meg – írja az AFP nyomán cikkében a VG.hu.

Megszólalt a sztárséf

Jamie Oliver megdöbbentő méretű, pimasz rablásnak nevezte az esetet, Instagram-követőinek pedig az írta, hogy figyeljenek fel arra, ha olyasmit hallanak, hogy valahol nagyon sok luxussajtot kínálnak olcsón. 

A sztárséf azután posztolt az Instagram-fiókjában, hogy a megkárosított Neal’s Yard Dairy kereskedője azt mondta, több mint 950 kerék cheddar sajtot szállított a feltételezett csalónak, aki egy nagy francia kiskereskedő nagykereskedelmi forgalmazójának adta ki magát, ám a cég rájött, hogy becsapták.

Keresik a sajtok nyomát

A cég az Egyesült Királyság egyik vezető kézműves brit sajtjainak forgalmazója és kiskereskedője a kistermelőknek kifizette az ellopott sajtot, annak érdekében, hogy ne ők viseljék a károkat. 

A londoni rendőrség pénteki közleménye szerint az ügyben a nyomozás van folyamatban. Hozzátették, hogy egyelőre nem tartóztattak le senkit.

A Neal’s Yard Dairy világszerte arra kérte a sajtkereskedőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a céggel, ha azt gyanítják, hogy lopott sajtot akar valaki nekik eladni, különös tekintettel a 10 vagy 24 kilogrammos (22 vagy 52 font), szövetbe csomagolt sajtokra, amelyekről eltávolították a címkéket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!