Repülőmodellezés

2 órája

Világbajnokságon szerepeltek a Tatabánya Városi Modellező Klub tagjai

Klubházcserétől világbajnokságig. Mozgalmas szezon áll a Tatabánya Városi Modellező Klub (TVMK) mögött.

Kun Attila

A Tatabánya Városi Modellező Klub téli-tavaszi felkészülését „elvitte” a klubházcsere, mivel a régi klubhelyiségből el kellett költözniük, az újat viszont fel kellett újítaniuk. A nehézségek ellenére a meghirdetett rádiótávirányítású antik modell-versenyekre mindig neveztek.

A Tatabánya Városi Modellező Klub tagjai vb-n is szerepeltek
Mozgalmas éven van túl a Tatabánya Városi Modellező Klub
Forrás: Beküldött

Az Örvényesen rendezett Örvényes Kupán az egyesület versenyzői közül vitorlázó kategóriában Németh Róbert a második, Záboji Gusztáv a negyedik, Marton József pedig az ötödik helyen végzett. Villanymotors ALOT-kategóriában Borbély Csaba ötödik, Németh Róbert pedig hatodik helyezést ért el. Elektromos-rubber kategóriában Borbély Csaba 13. lett. Alsónémediben rendezték a Tavaszi Antik Kupát, amelyen vitorlázó kategóriában Marton József negyedik, Németh Róbert hatodik, Záboji Gusztáv hetedik lett. Elektromos-rubber kategóriában Borbély Csaba, ALOT-kategóriában pedig Németh Róbert lett szintén hetedik. Az esztergomi reptéren rendezték a Kónya Kupát. Itt vitorlázó kategóriában Németh Róbert harmadik, Marton József pedig negyedik lett. ALOT kategóriában Borbély Csaba a kilencedik pozíciót szerezte meg.

Világbajnokságon is bizonyítottak a Tatabánya Városi Modellező Klub versenyzői

Ezeket a versenyeket az Antik Jakabszállás Kupa követte, amelyen elektromos-rubber kategóriában Borbély Csaba a második helyen végzett. Vitorlázó kategóriában Marton József harmadik, Németh Róbert negyedik, Záboji Gusztáv hatodik lett. Ugyanitt rendezték az első antik modellek világbajnokságát is. Magyarország 44 versenyzővel képviseltette magát, a versenyzők önköltségen indultak. A Tatabánya Városi Modellező Klub öt versenyzővel képviseltette magát. Vitorlázó kategóriában (44 induló) Marton József 20., Németh Róbert 22., Záboji Gusztáv 29. lett. ALOT-kategóriában (58 induló) Borbély Csaba 35., elektromos-rubber kategóriában (szintén 58 induló) Borbély Csaba 33. lett. A magyar csapat a vb-n négy-négy arany- és ezüst-, valamint öt bronzérmet nyert, emellett még féltucat negyedik, ötödik és hatodik helyezést is elértek a magyar sportolók. Sajnálatos módon azonban a hazai sportvezetés részéről semmiféle gratuláció nem érkezett a sportág részére... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!