fórum

2019.07.09. 06:45

Zajvédő fal építését is tervezik a kibővített M1-esre

Közmeghallgatást tartottak Tatabanyán az M1-es felújításával, bővítésével kapcsolatban. A fórumon a lakosság is kérdéseket tehetett fel.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az M1-es autópálya tatabányai szakaszának bővítésével kapcsolatban közmeghallgatást tartottak a beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai. A szakemberek beszámoltak a tervezési, engedélyezési előzményekről, majd a hatásvizsgálat menetéről, eredményeiről szóltak. Elhangzott: vizsgálták az autópálya 2x3 sávos bővítésének földtani, felszín alatti és feletti, zaj és rezgésvédelmi, valamint levegőtisztaságra gyakorolt hatásait. Feltérképezték az élővilágra és természetre, az épített környezetre gyakorolt következményeit is.

A zajvizsgálatok során az M0-s és Tatabánya között több vizsgálati ponton végeztek méréseket. A lakott területeken majd zajárnyékoló építését tervezik. A fórumon elhangzott: ha az előzetes tárgyalások sikeresen zajlanak, akkor 2021-ben megkezdődhet a beruházás, amely 2024-re be is fejeződhet. A beszámolók után az érdeklődők kérdéseket tehettek fel a szakembereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában