Sport

2014.06.17. 11:15

Csapó Károly: síri csönd lett, amikor gólt lőttem az argentinoknak

A Tatabányai Bányász egykori klasszisa, Csapó Károly idegenlégiósként két francia klubban, az FC Toulouse-ban és az AS Grenoble-ban is focizott. A magyar válogatottban tizenkilenc alkalommal szerepelt 1974 és 1986 között. A kiváló középpályás futballistát többek között a Franciaország–Honduras összecsapással kapcsolatban kérdeztük.

H. K.

Látta a mérkőzést? Elégedett volt az eredménnyel?
– Igen, és persze egyértelműen a franciáknak drukkoltam. Nagyon jó a védelmük, valamint a középpályán is erősek, a csatársorban nem beszélve Karim Benzemáról, aki életveszélyes a kapura. Honduras játéka nem igazán tetszett, brutálisan futballoztak, mindenkit le akartak tarolni a pályáról.

– Az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szereplő csapat tagja is volt.
– Őszintén szólva sokat nosztalgiázom a televízió előtt, fantasztikus hangulat uralkodik egy ilyen eseményen. Főleg az jutott eszembe egyik nap, amikor ''78-ban az argentinoknak rúgtam egy gólt, addig óriási hangzavar, drukkolás zajlott a stadionban, akkor azonban hirtelen mégis síri csönd lett.

– Mit tippel, mely csapatok közül kerülhet ki a végső a győztes?
– Reális jóslatokba csak a második kör után lehet bocsátkozni. Azonban elképzelhető, hogy a németek, a portugálok, vagy az argentinok lesznek a befutók. A spanyolokat is megemlíteném, annak ellenére, hogy igen nagy pofonba szaladtak bele Hollandia ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!