Közélet

2015.06.25. 15:32

Kórházi dolgozók dobták össze a pénzt az új műszerre

Újabb speciális műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Megyei Kórház. Három dolgozó példaértékű összefogása révén jutott új EKG berendezéshez az egészségügyi intézmény.

V. T.

A dietetikai szolgálat munkatársai térítéses szolgálatukból származó bevételüket ajánlották fel arra, hogy saját környezetükben javítsák az ellátás körülményeit, feltételeit. A műszer átadásakor dr. Lőke János főigazgató elmondta: megkülönböztetett figyelmet érdemel az adományozás módja, hogy a kórházi dolgozók leterheltségük ellenére, egyéb kötelezettségeik mellett arra is ügyelnek, hogy segítsenek a kollégáknak úgy, hogy saját bevételükből fordítottak bizonyos összeget a műszer beszerzésére.

A dietetikai szolgálat munkatársai, Petrik Mária, Balázs Éva és Herceg Erik Balázs három éve vezették be a testsúly-optimalizáló programot, és szép sikerekről számolhatnak be. A fogyni vágyók a szolgálatnál kontrollált körülmények között alapozzák meg és gyorsítják a testsúlyvesztés ütemét. Munkájuk eredményességét egy páciensük mérési adatain keresztül mutatták be: egy év alatt ötven kilogrammos súlyvesztésnél a derékkörfogat mintegy húsz centivel lett kevesebb, a testtömegindex 47,2-ről lecsökkent 34,5-re. Egy év alatt ekkora súlycsökkenésnél fontos a rendszeres kontroll: ezt segíti az új műszer.

Együttműködve a társosztályokkal kiderült, hogy a gasztroenterológiai részlegen van a legnagyobb szükség egy új készülékre a gyakran meghibásodó régi helyett: így a jövőben dr. Káfony András osztályvezető főorvos osztályán használják majd a dolgozók a vadonatúj EKG-készüléket. Petrik Mária elmondta: biztos benne, hogy a készülék a lehető legjobb helyre kerül az gasztroenterológiai részlegen.

A mintegy 360 ezer forint értékű műszer nagy segítséget nyújt a szakembereknek az ellenőrzésben, a szívbetegségek, az infarktus megelőzésében – mondta dr. Lőke János, a kórház főigazgatója.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!